Humanitarna akcija “Takovo osiguranja”

- -
0

TAK_resizePredstavnici zaposlenih “Takovo osiguranja” ADO Kragujevac su, u okviru volonterske humanitarne akcije sakupljanja pomoći za decu bez roditeljskog staranja, a koju su sami organizovali, obisli Svratište za decu ulice u Nišu, kojom prilikom su im urucili prikupljenu pomoć.

Oni nemaju nikoga. Žive i rade na ulici, snalaze se sami. Uzrasta su pretežno od 4 do 18 godina. Oni su deca ulice i njima je pomoć neophodna. Svratište u Nišu je jedino mesto u tom gradu gde mogu da dođu, okupaju se, presvuku, osveže, ručaju, prenoće kada su bolesna, igraju se ili učestvuju u aktivnostima opismenjavanja.

Zaposleni “Takovo osiguranja” organizovali su volontersku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za decu ulice koja žive u najtežim uslovima. Iz svojih domova doneli su 50 kilograma nove i polovne (ali cele i potpuno čiste) dečje garderobe, obuće, torbi, dečjih igračaka, knjiga, novih i neotpakovanih sredstava za higijenu i četkica za zube. Sve stvari sakupljene su sa željom da se stručnim radnicima Svratišta pomogne u ispunjavanju misije da na neki način pruže sigurnost i utočište deci ulice i osećaj da nisu potpuno sami, posebno u ovim hladnim zimskim uslovima.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti kojoj su zaposleni u “Takovo osiguranju” bili posvećeni. U ovom osiguravajućem društvu se i tokom nedavnih novogodišnjih praznika mislilo na najmlađe, pa je pred Novu 2013. godinu doneta odluka da se donira 50 poklon paketića deci koja se nalaze u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu. Prethodnih godina takođe je upućena pomoć nekim socijalno ugroženim kategorijama. Svake godine doniraju se sredstva za pomoć starim licima sa niskim primanjima i pomoć obolelim licima čije porodice nisu u materijalnoj mogućnosti da im priušte lečenje. Godine 2011. donirana je kuća porodici Trlajić iz Kraljeva koja je ostala bez krova nad glavom u razornom zemljoteresu, a 2012. doniran je inkubator Kliničkom centru Kragujevac. Zaposleni “Takovo osiguranja” su i česti dobrovoljni davaoci krvi.

Nema komentara

Odgovorite