Humanitarna akcija studenata FILUM-a

- -
0

Na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu počeo je upis na više godine studija. Ovo bi bila uobičajena vest, jer je oktobar mesec upisa na gotovo svim fakultetima, da uz upis Studentski parlament ovog fakulteta nije pokrenuo humanitarnu akciju, u kojoj želi da pomogne deci iz materijalno ugroženih porodica.

Pre nekoliko godina je, na inicijativu Studentskog parlamenta, ukinuto plaćanje troškova upisa viših godina studija i od tada svi studenti FILUM-a, u kancelariji Studentskog parlamenta, mogu dobiti besplatno obrasce ŠV-20, koji se predaju prilikom upisa.

„Ove godine smo došli na ideju da pokrenemo humanitarnu akciju u kojoj želimo da pomognemo deci koja žive u teškim uslovima, u većini slučajeva bez osnovnih potreba za normalan život. Akciju smo nazvali “ŠV obrazac za dečiju radost”, u okviru koje studentima besplatno delimo po dva obrasca, a oni, ukoliko žele, mogu ostaviti dobrovoljni prilog u iznosu od 50 ili više dinara. Sav prikupljen novac ćemo uplatiti humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, koja pomaže višedetnim porodicama širom Balkana. “Deca su naša budućnost” glasi slogan ove humanitarne organizacije, a mi ovom akcijom želimo da doprinesemo njihovom radu, kako u obezbeđivanju osnovnih životnih potreba, tako i u pružanju mogućnosti na obrazovanje. Siguran sam da među tom decom ima puno dobrih i talentovanih učenika, koji će za nekoliko godina biti članovi akademske zajednice, a samim tim i naša budućnost. Zato smatram da je bitno da se svi mi, kao sadašnji članovi te zajednice, uključimo i pomognemo im, kako bi i oni imali mogućnost na visoko obrazovanje“, ističe Stefan Adamović, predsednik Studentskog parlament FILUM-a.

Kutija za dobrovoljni prilog će biti postavljena u kancelariji Studentskog parlamenta Filološko-umetničkog fakulteta za vreme trajanja upisa, nakon čega će sav prikupljen novac biti uplaćen humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe.

Nema komentara

Odgovorite