Hitno sazivanje sednice Skupštine grada

- -
0

policija_opstinaGradsko veće Kragujevca usvojilo je danas dokument u kojem upozorava da deo čelnika kragujevačke policije i tuzilaštva “progoni” pojedine gradske funkcionere.

“Postupanje dela Policijske uprave Kragujevac u sprezi sa Višim tužilaštvom rezultira stvaranjem atmosfere nepoverenja u sigurnost investicija, atmosfere straha lica koja rade u lokalnoj samoupravi, državne uprave, kao i kod svih subjekata čiji je osnivač Grad”, navodi se u Zaključku Gradskog veća.

To telo je zatražilo hitno sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi usvojeni Zaključak veća bio jedina tačka dnevnog reda. Sednica bi trebalo da bude održana sutra, 29. januara u popodnevnim časovima.

“Obavezuje se gradonačelnik Kragujevca da preduzme sve aktivnosti radi pribavljanja zvaničnog stava nadležnih državnih organa i konačnog razrešenja u cilju prestanka terora dela Policijske uprave kako bi se obezbedio nesmetani rad organa lokalne samouprave i da o tom podnese izveštaj Skupštini grada”, navodi se u Zaključku.

Zatraženo je da svi organi lokalne samouprave i funkcioneri, kao i direktori javnih preduzeća, nastave sa normalnim radom radi zaštite investicija i investitora, kao i prava građana na lokalnu samoupravu. U Kragujevcu mesecima traje razmena optužbi između gradskih i policijskih zvaničnika.

Krajem decembra 2012. godine privedena su dvojica visokih funkcionera gradske uprave i vladajuće stranke Zajedno za Šumadiju zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je oštećena ta stranka kao i Fudbalski klub “Radnički”.

Viši sud je nedavno otvorio istragu zbog sumnje u zloupotrebu položaja protiv člana Gradskog veća za investicije, kao i direktora i još dve osobe iz Preduzeća za izgradnju grada.

Gradonačelnik smatra da će vanredna sednica Skupštine grada biti prilika da se poruka o trenutnom stanju u Kragujevcu još jednom pošalje celokupnoj javnosti, ali i državnom vrhu, s obzirom da, kako je rekao, očigledno “nisu svi još uvek shvatli ozbiljnost situacije”.

Nema komentara

Odgovorite