Hapšenja širom Srbije, u Kragujevcu zbog narkotika i oružja

- -
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

HAPŠENJA U KRAGUJEVCU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M.D. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija u kojima boravi osumnjičeni pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane sa 38 biljaka, težine više do šest kilograma.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su Đ.D. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je od osumnjičenog oduzela 766 komada puščane municije, 91 komad manevarske puščane municije, 53 komada municije, dva komada pištoljske municije i pet okvira za automatsku pušku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite