GV zatražilo sazivanje sednice SG po hitnom postupku

- -
0

Gradsko veće utvrdilo nacrt odluke o rebalansu budžetaGradsko veće, na današnjoj sednici, usvojilo je zaključak za sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku radi razmatranja Nacrta odluke o oslobađanju poreskih obveznika, koji se prodaju u postupku privatizacije, odnosno koji su u postupku restruktuiranja, od obaveze plaćanja sporednih poreskih davanja, tačnije kamate po osnovu javnih prihoda.

Reč je o najvećim dužnicima, a njihova dugovanja, po ovom osnovu su oko 1,3 milijarde dinara. Grad Kragujevac ovom Odlukom želi da ih oslobodi dela kamate u iznosu od 60 odsto. To prema rečima gradonačelnika Veroljuba Stevanovića znači da privredni subjekti u restruktuiranju, poput Kamiona, Energetike, 21.oktobra treba da plate glavnicu i kamatu od 40% a preostalih 60% dugovanja biće im otpisano. Na taj način, istakao je Stevanović, lokalna samouprava, pomaže kragujevačkim privrednim subjektima a time ne ugrožava budžet Grada. Inače, za ovu odluku dobijena je saglasnost nadležnog ministarstva.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Odluke o raspolaganju poslovnim prostorom u Koloniji, tri lamela u ulici Prvoslava Stojanovića, tačnije zgradama koje je gradila Gradska stambena agencija. „Reč je o većem broju lokala od kojih je deo izdat za privredne aktivnosti a drugi deo za poslovanje različitih organizacija kojima je, odlukom Gradskog veća, dodeljen na korišćenje taj prostor. Lokali koji su privredno interesantni, koji gledaju na ulicu Prvoslava Stojanovića, a u kojima su zakupci koji su tu duže vreme i koji su razradili svoj posao, biće predmet prodaje. Mi smo ocenili da je sada trenutak da najpre njima ponudimo da ih kupe pod daleko povoljnijim uslovima jer je reč o jako interesantnoj lokaciji. Konkurs je otvoren za sve a ako ne oni onda će ih kuputi neki drugi koji budu zainteresovani“, rekao je direktor Gradske stambene agencije Vladan Mihajlović. On dodaje i da je Agencija čekala odluku Gradskog veća kako bi o svemu pismeno obavestila sadašnje zakupce a potenijalne kupce poslovnog prostora u ulici Prvoslava Stojanovića. Svakako će prednost imati sadašnji zakupci jer su i uložili određena sredstva u opremanje tih lokala. Prema procenama Agencije predmet prodaje, u ovom trenutku biće 5 lokala, a možda ih bude i osam.

Nema komentara

Odgovorite