GV: Za zdravstvene ustanove 36 miliona dinara

- -
0

Gradsko veće donelo je Program sprovođenja društvene brige za zdravlje kojim se uređuje način raspodele sredstava zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Kragujevac, osim Apoteke Kragujevac koja je obavestila nadležnu gradsku upravu da kao društveno odgovorna ustanova tokom 2018. godine neće koristiti sredstva iz budžeta grada za vršenje osnivačkih prava.

Tako će sredstva u ukupnom iznosu od 36 miliona dinara biti raspoređena Domu zdravlja Kragujevac, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i Zavodu za stomatologiju.

Na današnjoj sednici donet je i Program raspodele sredstva udruženjima i organizacijama u oblasti socijalne zaštite u ukupnom iznosu 48,5 miliona dinara.

Najviše sredstava 37,4 miliona opredeljeno je Crvenom krstu za realizaciju programa Narodne i Đačke kuhinje.

Gradsko veće donelo je Pogram raspodele sredstava u ukupnom iznosu od 6,2 miliona dinara, udruženjima i organizacijama u oblasti zdravstvene zaštite, sprovođenju javnih ovlašćenja Crvenog krsta kao i realizaciji pojedinačnih programskih i projektnih aktivnosti kojima se unapređuje kvalitet života određenih grupacija stanovništva, podstiče društvena solidarnost, vrši promocija zdravih stilova života, prevencija bolesti i slično.

Gradsko veće donelo je i Program preventivne sistemske deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije na teritoriji grada za 2018. godinu kojim se definišu način, obim, mere sprovođenja i druga pitanja u ciju uspešnog sprovođenja ovih veoma važnih opštih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

Nema komentara

Odgovorite