GV: Usvojeni dugoročni planovi JKP

- -
0

Gradskog veće Kragujevca usvojilo je predloge odluka o dugoročnim planovima JKP “Gradska groblja”, JKP “Gradske tržnice”, JKP “Parking servis”, JKP “Zelenilo” i JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Navedeni planski dokumenti koji su upućeni Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje sačinjeni su u skladu sa smernicima Stalne konferencije gradova i opština i elementima predviđenih smrenicama Gradskog veća.

“Planovi su postali zakonska obaveza. Uostalom, nemoguće je zamisliti bilo koje javno preduzeće koje obavlja delatnost od opšteg interesa, a da nema jasna strateška opredeljenja daljeg razvoja, tekući, srednjoročni i dugoročni plan, za koji je dobilo saglasnost i koji je dostupan stručnoj i široj javnosti. Zbog toga će se pred odobornicima Skupštine grada, pored srednjoročnih planova za period od 2017. do 2021. godine, naći i dugoročni planovi poslovne strategije i razvoja do 2027. godine”, navedeno je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Gradsko veće je usvojilo zaključak Komisije za utvrđivanje predloga o izboru 23 učenika i tri pratioca, koji će u okviru programa međunarodne razmene boraviti u Piteštiju od 20. do 31. jula.

Na sednici je odobreno i 2,2 miliona dinara budžetske pomoći Preduzeću za izgradnju grada za tekuću likvidnost.

Nema komentara

Odgovorite