GV: Usvojen Nacrt Odluke o rebalansu budžeta Grada za 2015.

- -
2

gradsko vece (4)

Gradsko veće grada Kragujevca usvojilo je danas Nacrt Odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca i uputilo ga Skupštini grada na dalje razmatranje i odlučivanje.

Prema rečima člana Gradskog veća za finansije i imovinu Igora Mitrovića ovom Odlukom smanjiće se deficit u budžetu grada sa 850 miliona, koliko je predviđeno važećim budžetom za 2015.godinu, za 491 milion dinara pa će deficit iznositi 359 miliona dinara.

To je, ističe Mitrović, prvi razlog pokretanja Odluke o rebalansu budžeta a iniciran je procesom javne nabavke za refinansiranje dugoročnih kredita koji je trenutno u finalnoj fazi i krajem ove, najkasnije početkom naredne nedelje, očekuje se potpisivanje ugovora sa bankama. “Tih 491 milion jeste zapravo razlika u glavnici i kamatama koje su projektovane odnosno refinansirane za naredne periode do 2020.godine“, istakao je Mitrović.

Član Gradskog veća za finansije i imovinu kao drugi razlog za rebalans budžeta navodi Odluku o gradskim upravama koja je izglasana na sednici Skupštine grada 27.februara. “Mi smo u zakonskoj obavezi, pošto ta odluka stupa na snagu 1.aprila, da lociramo postojeće prihode i primanja, rashode i izdatke na nove budžetske korisnike, odnosno nova mesta troška, odnosno profitne centre. Značajnije je da celokupni nominalni iznos budžeta se povećava za milijardu i 206 miliona dinara koji je uzrokovan što će nove banke refinansirati stare kredite“, istakao je Mitrović.

Kada je reč o kreditima Mitrović je podsetio da je refinansiran kredit u ukupnom iznosu od 9,8 miliona evra i da su banke sa kojima će se zaključiti ugovori Aik banka, za jednu partiju, UniCredit banka za dve partije, Komercijalna banka za dve partije i Poštanska štedionica takođe sa dve partije.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i nacrt Zaključka o prihvatanju godišnjeg izveštaja Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca i uputili ga u skupštinsku proceduru.

Odobrena su i sredstva VK Radnički u iznosu od 726 hiljada dinara za organizaciju utakmice Svetske lige između reprezentacija Srbije i Nemačke koja se igra sutra na zatvorenom bazenu SC Park u Kragujevcu.

2 Komentara

  1. Opet daju pare vaterpolisitma koji vise niko i ne gleda, dok radnici sc Park nisu primili platu 5-6 meseci. O bubama, tusevima, higijeni, algama, mirisima, svlacionicama da ne pricam. Niste nista bolji od Verka i njegovog pogleda na sport, jer ga koristite kao licni marketing. Obice vam se o glavu, videcete. Asvaltirajte ulicu od masinskog fakulteta do otvorenih bazena. Ono je bruka. Sve je bruka!

Odgovorite