GV: Uskoro 5 u 1 – JKP “Šumadija”

- -
2

Gradsko veće Kragujevca usvojilo je odluku kojom će JKP “Čistoća” ubuduće poslovati pod imenom Javno komunalno preduzeće “Šumadija”. Tom preduzeću, da podsetimo, biće pripojena četiri javno komunalna preduzeća – “Zelenilo”, “Parking servis”, “Gradska groblja” i “Tržnice”.

Kako tvrde gradski čel nici cilj je povećanje efikasnosti u upravljanju i poslovanju, kao i smanjenje troškova poslovanja.

Usvojena je i odluka o komunalnim delatnostima, koja bi, kako je rečeno, građanima Kragujevca trebalo da omogući da u se, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, izjašnjavaju o kvalitetu pruženih usluga. Ukoliko rezultati izjašnjavanja građana pokažu da nisu zadovoljni, grad Kragujevac ima obavezu da preispita rad komunalnih preduzeća i naloži da nedostatke uklone u roku od tri meseca.

Pored usluga javnog gradskog i prigradskog prevoza, građani će ocenjivati pijačne i usluge javne higijene, dimničarske usluge, zatim javnih parkirališta, kao i usluge koje pružaju gradska groblja.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o prihvatanju udela nad Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika od strane grada Kragujevca, a u skladu sa zaključkom Vlade Srbije iz aprila tekuće godine koja je dala saglasnost da Republika Srbija besplatno prenese svoj udeo u Zavodu na grad Kragujevac. Time će biti rešeno funkcionisanje i opstanak tog privrednog društva, koje će vremenom prerasti u ustanovu primarne zdravstvene zaštite.

Članovi veća obrazovali su petočlanu Komisiju za podsticaj razvoja izuzetno talentovanih učenika srednjih škola i studenata, čiji je zadatak da razmatra podnete zahteve i Gradskom veću upućuje predloge o sufinansiranju troškova koje đaci i studenti imaju na polju stručnog usavršavanja, naučnog i kulturno – umetničkog stvaralaštva i istraživačkog rada, u okviru raspoloživih sredstava u budžetu grada.

Gradsko veće je dalo saglasnost na odluku o ceni mesečnog časopisa Dečije iskre, u iznosu od 100 dinara, uz obavezu Ustanove kulture “Koraci“ da školama preda 20 posto besplatnih primeraka od ukupnog broja prodatih na mesečnom nivou.

2 Komentara

  1. Opa, sad se vidi koje će promene da budu, Radomira u Kragujevcu smenjuju sa predsednikom NO Urbanizma, koji je tamo ali izgleda i u gradu šef snsovcama. Em je zaposlio ženu u preduzeću gde je predsednik, em je glasao suprotno Inicijativi o pripajanju, jer ga je baš briga što je Nikočić obrazlago pola sata o pripajanju i da će Urbanizmu biti bolje u Čistoći, em potpiso vd dnevničaru 1 000 000,00 za reprezentaciju . Ako mu je to odobrio Nikolić, onda je on sam priznao da ne zna da vodi grad, i da su njegovi predlozi dati bez ozbiljne procene i da i ne zna zašto je predložio da nekoga sa nekim ujedini. Bravo za Markovića, jagodinac je legenda zamenjuje bajčetinca 100% ! Kako se može pročitati izvestilac za Izmenu Programa poslovanja Urbanizma vd Dunčić, dnevničar iz NS kojem je istekao mandat, iako nema pravo da ništa overava niti da izveštava jer mu je prošo mandat od maksimalnih 12 meseci. Em mu je isteko mandat, em je u sukobu interesa jer mu svi iz familije imaju po jedno preduzeće za urbanizam i tako lagano slaže ponude koje prolaze, al ne za JP Urbanizam koji ništa i ne zaradjuje na tržištu kad su opet subvencije 30 000 000,00 u Izmeni plana, i pored otpuštanja i smanjivanja plata od 40% koje su smanjene svima sem vd direktoru dnevničaru i predsedniku i članovima NO.
    Ko će kome nego svoj svome.
    U Izmeni Programa poslovanja jagodinac se ponovo bahati i potpisuje 500.000,00 za restoranske usluge za vd direktora Dunčića kada je ovaj van preduzeća a to je dve nedelje mesečno i 300.000,00 za kupovinu viskija i drugih skupih pića da ima da mu se nadje kad je na putu. 20 dana ručkova mesečno po restoranima i 20 viskija mesečno da se nadje za poklončiće za privatne posliće koje obavlja u radno vreme , dobar poso nema šta. Naviko dnevničar na lagodan život na račun kragujevčana pa ne izlazi iz auta i restorana i to sve sa 20 dnevnica mesečno. A i što ne bi kada ga u troškarenju novca kragujevčana podržava gradonačelnik. Sad će jagodinac na čelo grada pa ima da troši još i više !!!

Odgovorite