GV: Konkurs za načelnike gradskih uprava

- -
1

gradsko vece (3)

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Odluku o raspisivanju javnog oglasa za načelnike gradskih uprava.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za poslove lokalne samouprave i opšte uprave Zlatko Milić nova Odluka o gradskim upravama, usvojena na sednici gradskog paralmenta, 27.februara juče je stupila na snagu a danas se raspisuje konkurs za načelnike Gradskih uprava. “Konkurs će biti objavljen u četvrtak 12.marta u dnevnom listu ”Danas”, nedeljnim novinama Kragujevačkim i na sajtu grada Kragujevca. Svi zainteresovani kandidati moći će da konkurišu u roku od 5 dana od dana objavljivanja konkursa“, rekao je Milić.

On dodaje i da su opšti uslovi da je kandidat državljanin Republike Srbije, da je punoletan, da ima opštu zdravstvenu sposobnost i da nije osuđivan za krivično delo koje ga čini nepodobnim za obavljanje ovih funkcija. U skladu sa Odlukom o gradskim uprava, dodaje Milić, kandidati su obavezni, u zavisnosti za koju upravu konkurišu, da imaju adekvatnu stručnu spremu – završen odgovarajući fakultet u četvorogodišnjem trajanju, ili master studijama uz ličnu i radnu biografiju, kopiju radne knjižice, položen stručni ispit za rad u državnim organima i najmanje 5 godina iskustva u radu.

Odlukom Gradskog veća obrazovana je i Komisija za izbor kandidata za načelnike gradskih uprava koju čine gradonačelnik Radomir Nikolić, zamenik gradonačelnika prof.dr Nebojša Zdravković i članovi Gradskog veća – Predrag Džajević, Igor Mitrović i Zoran Prokić. Načelnici Gradskih uprava biće izabrani do 1.aprila kada će i zvanično početi da funkcioniše nova organizacija gradskih uprava.

Na današnjoj sednici Gradskog veća obrazovana je i Komisija za popis i preuzimanje postojeće dokumentacije iz oblasti seoskih vodovoda i atarskih puteva na seoskom području, zbog kompletnog uvida u ovu oblast koja je iz Sekretarijata za privredu od ove godine prebačena u investicije.

Usvojen je i u skupštinsku proceduru upućen Izveštaj o radu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ za 2014.godinu. Gradsko veća dalo je saglasnost na pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na čišćenju, uređenju i sanaciji vodotokova na teritoriji grada Kragujevca.

1 komentar

  1. to su ti ljudi koji su izbacili ljude na ulicu i osudili ih da nemogu da se lece da nemogu decu da lece.da li stvarno mozete mirno da spavate znajuci da ste ljude osudili na lagano umiranje nista nam niste dali a sve ste nam uzeli braco srbi.kada primite platu da li se setite da jos neko ima pravo da primi tu platu?kada kupujete deci sve i svasta da li se zapitate da li neko moze kupiti detetu litar mleka i tri jajeta i jednu bananu o cokaladama nece da pricamo posto to nije zdravo za nasu decu.pogledajte se u ogledalo i kazitemi dali mozete da vidite coveka u ogledalo dali vam je zao?dali cete preduzeti nesto?nadam se da hoce jer se nocima molim za vas i vase zdravlje i da vam bog da mudrost da nesto uradite za nas,nocima se molim jer ja nemam sna i razmisljam kako cu sutra, smejem se da me deca nebi videla i razmisljam kako da prezivim sve ovo. i bombardovanje sam lakse podneo nego sto ovo podnosim.

Odgovorite