GV: Grad učestvuje na licitaciji za “Zastavin” servis

- -
0

Ukoliko grad Kragujevac u postupku prodaje nepokretnosti poslovne i pomoćne zgrade Univerzal banke AD Beograd u stečaju bude najpovoljniji ponuđač, Kragujevac će uskoro dobiti novu autobusku stanicu.

Reč je o objektu površine 11.298 kvadrata, nekadašnjem “Zastavinom” servisu. Odluku o učešću u postupku prodaje te nepokretnosti doneli su članovi Gradskog veća.

Gradska uprava za investicije dobila je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke za izradu i postavljanje postamenta za dve spomen biste kompozitoru Josifu Šlezingeru i piscu Sretenjskog ustava Dimitriju Davidoviću.

Inicijativu za postavljanje spomen biste Šlezingeru koja se nalazi u depou Muzeja “21. oktobar“, podnela je Muzička škola “Dr Miloje Milojević“, a reč je o delu akademskog vajara Dragana Nikolića, koje je nastalo na 6. međunarodnoj likovnoj koloniji “Mostovi Balkana“ 2006. godine. Inicijativu o postavljanju biste Dimitriju Davidoviću pokrenula je gradska Komisija za podizanje spomenika, a reč je o obnovljenoj inicijativi iz 2013. godine. Saglasnost na tu inicijativu, odbornici Skupštine grada dali su u junu prošle godine.

Spomen bista Josifu Šlezingeru biće postavljena na prostoru između Muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ i Knjaževsko-srpskog teatra, a spomen bista Dimitriju Davidoviću u neposrednoj blizini zgrade Stare skupštine.

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o dodeli zvanja Zaslužni građanin grada Kragujevcu Talal Elziku iz Palestine i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Elzik je, navedno je u obrazloženju, obavljao dužnost konzula države Palestine u tadašnjoj SFRJ, SRJ, Srbiji i Crnoj Gori i Srbiji. U svakoj prilici je promovisao državu Srbiju, region Šumadije, a posebno grad Kragujevac.

Na sednici je doneta i odluka o sprovođenju postupka licitacije za postavljanje dečijih automobila na javnoj površini: Trg fontana, Veliki park i Pešačka zona. Gradsko veće dalo je i saglasnost na odluku o nabavci osnovnih sredstava za rad JKP Čistoća – jedne cisterne i terenskog vozila za potrebe Službe zoohigijene.

Nema komentara

Odgovorite