GTO: Vodička tura 200 godina prestonog grada

- -
0

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje u subotu, 28.aprila vodičku turu do manastira Vraćevšnica u kojem je Kragujevac, na predlog kneza Miloša Obrenovića 6. maja 1818. godine, proglašen prestonicom. Na taj način GTO Kragujevac se priključuje obeležavanju značajnog jubileja – 200 godina prestonog grada.

Prolazeći autobusom kroz sela Divostin, Drača, Kutlovo, Rogojevac, Kikojevac, Bare i Ljuljaci turisti će čuti mnoge zanimljive priče o kulturno istorijskim i prirodnim znamenitostima ovih mesta, o Šumadiji uopšte i dinastiji Obrenović.

U manastiru Vraćevšnica, zadužbini velikog čelnika Radiča Postupovića, učesnici ture posetiće crkvu Svetog Đorđa i riznicu sa vrednim eksponatima vezanim za dinastiju Obrenović, arhimandrida Melentija Pavlovića i drugih značajnih ličnosti. Za sve učesnike ture u konaku manastira je planirana pauza za odmor i posluženje.

Ova vodička tura se organizuje prvi put i izazvala je veliko interesovanje.

Pošto je ostalo još nekoliko slobodnih mesta zainteresovani građani mogu da dobiju potrebne informacije i da kupe karte po ceni od 400 dinara u Turističkom informativnom centru (na platouRobne kuće) svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

Nema komentara

Odgovorite