GTO organizovala izlet za nagrađene učenike

- -
0

c8zto0fy copy

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ se i ove godine priključila obeležavanju Međunarodnog dana porodice, organizacijom izleta za decu iz kragujevačkih predškolskih ustanova i osnovnih škola, koja su nagrađena na literarnom i likovnom konkursu. Tema konkursa je porodica, pa su zbog toga nagrađeni učenici mogli na izlet da povedu i porodice. Izlet je organizovan u nedelju od 11 do 17 sati, a na putovanje je krenulo šesnaestoro dece sa porodicama, pa je ukupno bilo 65 učesnika u dva autobusa.

Grupa je prvo krenula u panoramsko razgledanje grada, pažljivo slušajući priče turističkih vodiča o istoriji grada, njegovim kulturno-istorijskim znamenitostima i poznatim ličnostima, koje su rođene ili živele u Kragujevcu. Prolazeći kroz deo kompleksa „Milošev venac“, centar grada i naselje Palilula, deca i njihovi roditelji su vrlo pažljivo slušali izlaganje vodiča o značajnim istorijskim događajima, jer su na početku dobili informaciju da će biti organizovan kviz sa pitanjima o istoriji Kragujevca.

Na izlasku iz Šumarica grupa je krenula u posetu manastiru Drača, a zatim i u domaćinstvo „Rujevica“ porodice Dimitrijević, koje je bilo krajnje odredište za izletnike. Ova porodica se u svom seoskom domaćinstvu opredelila za prijem turista, organizaciju proslava dečjih rođendana u prirodi, ali i za bavljenje vinogradarstvom.

Male goste i njihove porodice domaćini su dočekali posluženjem i sokovima, a u pauzi do ručka deca su mogla da se igraju u prostranom dvorištu, uređenom kao igralište u prirodi, koje u svom sastavu ima mali fudbalski teren, ljuljaške, tobogan, klackalice, trampolinu, peščanu „plažu“ sa igračkama za najmlađe, ali i poluzatvorene prostore u velikom vajatu sa stonim fudbalom i bilijarom. Da bi igre bile što zanimljivije, a i da bi se uključili i roditelji, pobrinule su se Anđela i Aleksandra, devojke iz agencije „Super mama“, koja svake godine učestvuje u organizaciji ovih izleta.

Vreme posle ručka je bilo rezervisano za kviz o Kragujevcu, koji su osmisili i realizovali vodiči Gradske turističke organizacije. Troje pobednika kviza su dobili simbolične nagrade od turističke organizacije, ali i sva ostala deca koja su nagrađena na konkursu o porodici, dobila su po jedan mali suvenir kao uspomenu na izlet i nekoliko flajera o Kragujevcu, iz kojih mogu da prošire svoje znanje o gradu.

Posle kviza deca i pojedini roditelji nastavili su da se igraju i druže u lepo uređenom i prostranom dvorištu, a čak se i vreme pobrinulo da se ne pokvare lepi utisci, pa je kiša sačekala da se izletnici puni lepih utisaka, neki umorni i pospani, a ostali u dobrom raspoloženju i veselom razgovoru vrate u grad.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite