GTO: Nepromenjene cene u seoskom turizmu

- -
0

U prostorijama Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, održan je godišnji sastanak predstavnika Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ sa domaćinima koji se bave seoskim turizmom. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Regionalne privredne komore Kragujevac imajući u vidu zajedničke planirane aktivnosti u narednom periodu.

????????????????????????????????????

Gradska turistička organizacija, na početku svake kalendarske godine, organizuje zajednički sastanak sa domaćinima koji se bave seoskim turizmom, na kojem se sumiraju rezultati iz prethodne godine i planiraju nove aktivnosti.

Na sastanku su usaglašeni stavovi oko dobre dosadašnje saradnje, budućeg načina poslovanja, ali se razgovaralo i o pružanju novih usluga i plaćanja boravišne takse.

Dogovoreno je da cene usluga koje pružaju domaćini, ostanu iste kao i prethodne godine.

Cene punog pansiona kreće se od 1.800 do 7.700 dinara, polupansiona od 1.200 do 1.600 dinara, noćenja sa doručkom od 600 do 800 dinara, priprema ručkova za grupe od 800 dinara do 2.200 dinara po osobi.

Oragnizovanje izleta, rođendana i pružanja drugih usluga se naplaćuje u zavisnosti od želja gostiju.

Na području grada Kragujevca ima 18 registrovanih seoskih domaćinstava, u 15 sela, koja se bave seoskim turizmom. Gostima je na raspolaganju preko 100 kreveta, mada su potencijali za razvoj seoskog turizma veliki i nedovoljno iskorišćeni.

Nema komentara

Odgovorite