Gradske inspekcije i policija kontolisali pijace i ugostiteljske objekte

- -
0

Komunalna inspekcija grada Kragujevca je tokom protekle nedelje po Zakonu o trgovini uz asistenciju Policijske uprave u Kragujevcu, sprovela akciju oduzimanja akcizne robe koja se prodaje na pijacama. Proteklog vikenda, takođe uz asistenciju policije, kontrolisani su i ugostiteljski objekti.

Komunalna inspekcija je okom prethodne nedelje, uz asistenciju policije, na pijacama u Stanovu, na Aerodromu i na Zelenoj pijaci pronašla i zaplenila preko 10 kilograma rezanog duvana i 927 paklica cigareta različite vrste od koji je 80 sa akciznim markicama Crne Gore.

Proteklog vikenda Komunalna inspekcija je u Kragujevcu, po Zakonu o javnom i redu i mira, takođe uz asistenciju policije kontrolisla i nivo buke u ugostiteljskim objektima. Reč je objektima za koje postoji više prijava zbog ugrožavanja javnog reda i mira.

“Tako je Inspekcija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac u ugostiteljskim objektima “Trezor” i “Kazino” u noćnim satima izmerila viši nivo buke u odnosu na dozvoljeni. Da bi se sprečilo dalje širenje buke, Policijska uprava Kragujevac je ovim lokalima oduzela miksete, imajući u vidu da je to sredstvo kojim je prekršaj izvršen”, objavljeno je na zvaničnom sajtu Gradske uprave Kragujevac.

Tokom dalje akcije otkriven je i jedan neregistrovani objekat van grada, koji je obavljao ugostiteljsku delatnost, više objekata prekoračilo je dozvoljeno radno vreme dok jedan objekat nije imao rešenje za baštu.

Za sve uočene nepravilnosti i učinjene prekršaje Komunalna ispekcija je izdala prekršajne naloge, a Policijska uprava Kragujevac pokrenula je postupke kod sudija za prekršaje.

Nema komentara

Odgovorite