Gradonačelnikov Novogodišnji prijem (FOTO)

- -
0

Gradonačelnikov Novogodišnji prijemGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima održao je sinoć, na Šumadija sajmu, tradicionalni Novogodišnji prijem za predstavnike političkog, društvenog i kulturnog života Grada.

Pozdravljajući Njegovo preosveštenstvo episkopa Šumadijskog gospodina Jovana i sve prisutne goste, Stevanović je rekao da je ovo prilika da se osvrnemo iza sebe i sagledamo šta smo to uradili u ovoj godini, kako smo to uradili i vidimo šta smo planirali za narednu. Vreme pred praznike nije vreme kada treba da se bavimo međusobicama, pričamo o teškim stvarima, jedni drugima kažemo nešto što nije prikladno, pa neću ni ja, rekao je gradonačelnik. “Ako se osvrnem iza sebe i pogledam ovu godinu moram da primetim da je bila dosta teška, da smo je prošli sa mnogo problema, i da smo na kraju bila i na izborima i da smo pobedili i da je to bilo ubedljivo, i ovom prilikom se još jednom zahvaljujem onima koji su imali poverenje u nas“, rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca rekao je i da je sve u životu iskušenje i kroz ta iskušenja prolazimo i prolazićemo i to je od Boga, i podsetio na krst koji stoji na ulazu u Kragujevac, dodajući da je to tada bilo iskušenje i za njega i za mnoge, a sada je to simbol Grada i svi znaju šta on znači. “Pre nama je jedno vreme, opet teško ali tu smo upravo zbog toga. On je i svečanog prijema uputio punu podršku svojim saradnicima koji su rano juče privedeni u policiju. “Ne želim da utičem, bilo kako, to mi ne pada na pamet, ali želim da im kažem, učvrstili ste nas, jači zbog toga i nas je sve više. I nastavite, nastavićemo i mi i pravda će na kraju da pobedi, Gospod je sa nama“, rekao je Stevanović.

On je, kako je rekao, na kraju godine iskoristio priliku da se zahvali, pre svega Preosvećenom vladiki na bezrezervnoj podršci koju pruža njemu ali i svima nama, i na njegovim molitvama. Gradonačelnik je uputio zahvalnost i svima koji nam, kako je rekao, pružaju bezrezervnu podršku, kao i našim sportistima koji su proneli ime Kragujevca kroz čitav svet. Stevanović je imao poruku i za sve one koji nisu tu. “Prvo da kažem onima koji nisu sa nama a možda bi mogli da budu, ali i onima koji nisu sa nama i nikako ne mogu da budu. Ovima koji nisu sa nama a mogli bi da budu, da kažem da nije toliko bitno što ne znaju, pošto ne mogu da nauče, bitnije je od toga da ne nauče pogrešno. A da ne nauče pogrešno ima ko da ih vodi a to smo mi i to im je poruka. A onima koji nisu sa nama, i nikako ne mogu da budu, samo dve stvari da kažem-zao pas uvek se vraća kući hramajući i zloba sama na kraju, u najvećem procentu, popije svoj otrov. I valjda im je to dovoljno“, rekao je Stevanović.

On je u susret predstojećim Novogodišnjim i Božićnim praznika poručio svim okupljenim gostima da nastojimo da utvrdimo što više prijateljstava i da nađemo vremena za to, to je put ka sreći. “Nađimo vreme za snove, tako ćemo biti bliži zvezdama. Nađimo vremena da se okrenemo iza sebe, to treba da činimo što češće, dan je kratak za sujete. I nađimo vremena za smeh, smeh je muzika duše i setimo se da dolazi to sutra, to savršeno sutra ako ga doživimo i tako ga shvatimo. I da će to sutra uvek da nas pita šta smo to uradili juče. I bilo bi dobro kad nas to sutra to pita, da se sami zapitamo jesmo li to dobro uradili, jesmo li obasjali suncem i naše bližnje i naše neprijatelje, jer je to jedini način i jedini put da to sunce obasja i sve nas“, zaključio je Stevanović.

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]

 

Nema komentara

Odgovorite