Gradnja socijalnih stanova u naselju Aerodrom

- -
1

aerodrom gradnja socijalnih stanovaPosle jednogodišnje pauze u gradnji socijalnih stanova, ove godine će početi izgradnja 1.730 metara kvadratnog prostora u naselju Aerodrom u Kragujevcu.

Za gradnju ovih stanova, čija se vrednost procenjuje na 102 miliona dinara, Ministarstvo građevine urbanizma obezbediće 39 miliona dinara, a preostali iznos lokalna samouprava i Gradska stambena agencija, rekao je Tanjugu menadžer kragujevačke stambene agencije Živorad Stanković.

Reč je o stanovima, naveo je Stanković, koji će se graditi na osnovu uredbe o utvrđivanju programa podrške građevinskoj industriji, o čemu je ugovor krajem minule godine Kraguejvac zajedno sa još nekoliko gradova potpisao sa resornim ministarstvom.

U Kragujevcu su, prema njegovim rečima, poslednjih godina stanove gradila samo privatni investitori, dok je država gradila samo socijalne stanove.

Tako su i lane, stanove u Kragujevcu, uglavnom gradili privatni investitori, a od jeseni, kažu u agenciji za nekretnine “Brković”, “tržište je prilično mirno”.

Načelnica odeljenja za urbanizam i izgradnju Bojana Divac rekla je Tanjugu da je to deljenje u prošloj godini izdali 301 dozvolu za izgradnju.

“Investitori su u većini stalni, koji godinama grade, mada ima , ali u manjem broju, novih“, rekla je Divac.

U agenciji “Brković” napominju i da cene stanovna stagniraju, pa je tako za stan u centru grada potrebno izdvojiti od 900 do 1000 evra po kvadratu, dok 1.100 ako je reč o novogradnji.

Za stan u naseljima, kao što su Erdoglija i Aerodrom, za kvadrat je potrebno izdvojiti oko 800 evra, odnosno oko 900 evra ukoliko je manje kvadrature, zato što su nekretnine manje kvadrature traženije.

1 komentar

  1. Od danas necu da radim, samo cu decu da pravim, jedno 100 komada jer hocu svoj stan za dz.. Jaoo sta ste opet smislili kako da dignete lovu.. pravi ste krimosi ko da vas je sve Nedja pravio..

Odgovorite