Građanski protest ispred Suda

- -
0

građanski protestNa Trgu Radomira Putnika, ispred zgrade Suda u Kragujevcu, sutra će se od 11.30 sati okupiti građani koji žele da poruče:  Stop montiranim političkim procesima u Srbiji!

Stranka “Zajedno za Šumadiju” izdala je saopštenje u kome se kaže da je to jedina politička partija u celoj tranzicionoj jugoistočnoj Evropi u koju je posle promena od 2000. upala policija, što je neobično i za srpske političke prilike. Od obnavljanja višestranačkog sistema u postkomunističkoj Srbiji samo su SPO i ZZŠ partije koje je organizovano napala policija: premlaćivanjem funkcionera i upadom u prostorije stranke, a potom i montiranjem političkih procesa.

Ovim građanskim protestom pružiće se podrška visokom funkcioneru stranke „Zajedno za Šumadiju”,  Nebojši Vasiljeviću, koji se, podsećamo, našao među uhapšenima u policijskoj akciji “Komšija” 25. decembra 2012. godine, i kome je posle sedam sati saslušanja u Višem sudu u Kragujevcu, određen pritvor do 30 dana.

Vasiljević je u pritvoru proveo novogodišnje i božićne praznike, i ovaj protest je još jedan od načina da se iskaže saosećanje tim povodm.

Nema komentara

Odgovorite