Grad sufinansira kamate na kredite za poljoprivredu

- -
0

Gradsko veće Kragujevca donelo je zaključak o objavljivanju Javnog poziva za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite.

Gradsko veće, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Gradske uprave donelo je takvu odluku kako bi se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, planiranih Odlukom o budžetu za 2019. godinu, podstakla produktivnost u poljoprivrednoj proizvodnji i poboljšao kvalitet proizvoda.

Grad Kragujevac će sufinansirati kamatu za kratkoročne kredite do 12 meseci i dugoročne od 13 do 36 meseci uzetih kod Komercijalne banke AD Beograd u visini referentne kamatne stope NBS.

Grad će sufinansirati kredite koja će fizička lica ili članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristiti za nabavku hrane za životinje i nabavku reprometrijala, razvoj ratarstva, vinogradarstva i cvećarstva, zatim investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu i investiciona ulaganja u određene vrste mehanizacije i opreme koja se koristi u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Javni poziv za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite biće objavljen na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Radi realizacije Javnog poziva i programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Kragujevca, članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na zaključenje ugovora o poslovnoj saradnji između grada Kragujevca i Komercijalne banke AD Beograd

Nema komentara

Odgovorite