Grad organizuje prevoz za zaposlene u zdravstvenim i socijalnim ustanovama

- -
0

Gradsko veće grada Kragujevca odlučilo je da zaposlenim u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti u vreme vanrednog stanja omogući besplatan prevoz.

Odlukom koja je doneta na osnovu zahteva ustanova u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti utvrđuje se pravo na povlašćeni prevoz bez naknade sa neograničenim vremenom trajanja i bez vozne isprave licima iz ovih ustanova koja imaju radni zadatak za vreme trajanja vanrednog stanja i to za sve zone na teritoriji grada Kragujevca.

Javni prevoz putnika zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti organizovaće JKP „Šumadija“ Kragujevac po principu posebnog linijskog prevoza i redu vožnje koji će biti prilgagođen radu ustanova.

Prevoz bez naknade zaposleni ostvaruju bez izdatog rešenja a na osnovu spiska koje će zdravstvene i ustanove socijalne zaštite podneti JKP „Šumadija“.

Prevoznici koji budu obavljali gradski i prigradski prevoz biće u obavezi da preduzmu sve neophode mere zaštite i dezinfekcije u autobusima, a u skladu sa epidemiološkom situacijom putnici su dužni da nose rukavice i maske i da među sobom drže propisanu razdaljinu.

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je i odluka kojom je utvrđeno da se troškovi boravka deteta u Privatnoj predškolskoj ustanovi ne nadoknađuju za dane vikenda, državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji i obeležavaju neradno, kao i u slučaju uvođenja ratnog ili vanrednog stanja, proglašenja vanredne situacije ili drugog poremećaja izazvanog višom silom (rekonstrukcija objekta, sanacije, adaptacije objekta, elementarne nepogode…), koji kao posledicu imaju prekid rada ustanove.

Imajući u vidu da je u postojećim aktima organa grada koji se odnose na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi postojala pravna praznina, odluka je doneta radi regulisanja postupanja u slučaju kada privatna predškolska ustanova, usled ratnog ili vanrednog stanja ili elementarne ili druge veće nepogode, nije u mogućnosti da pruži uslugu celodnevnog boravka, čuvanja i vaspitanja dece.

Nema komentara

Odgovorite