Grad i Ministarstvo potpisali ugovor za projekat „Novi poslovi za mlade“

- -
0

Projektom Novi poslovi za mlade u Кragujevcu, Grad Кragujevac, Кancelarija za mlade u saradnji sa Udruženjem Business Innovation ProgramsBIPS, aplicirao je kod Ministarstva omladine i sporta i sa 86,40 bodova jedan je od 9 projekata za koji su odobrena sredstva, a za njegovu realizaciju iz budžeta resornog ministarstva izdvojeno je 1.816.689 dinara.

U Palati Srbije danas su svečano potpisani ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava čiji su projekti ove godine prošli na Javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. U ime grada Кragujevca sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, ugovor je potpisao Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje finansijska sredstva za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje sprovode lokalne samouprave u cilju stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Na Javni konkurs koji je Ministarstvo omladine i sporta raspisalo 25. marta 2019. godine pristiglo je 25 projekta od kojih je 9 odobreno, a za koje je Ministarstvo izdvojilo nešto manje od 15 miliona dinara.

Nema komentara

Odgovorite