Grad daje podršku udruženjima poljoprivrednika

- -
0

Centar-za-strna-žitaGrad Kragujevac će i ove godine, sredstvima iz agrarnog budžeta, podržati rad poljoprivrednih udruženja.

Javni poziv za sufinansiranje planova i programa rada udruženja poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Kragujevca, biće otvoren do 20. marta, a svi obrasci i potrebne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za poljoprivredu u zgradi Doma sindikata.

Maksimalan vrednost sredstava za koja udruženja mogu da konkurišu je 250.000 dinara. Deo sredstava će biti bespovratno dodeljen poljoprivrednim udruženjima, a deo sredstva, 30-50%, udruženja će biti u obavezi da vrate kroz proizvode koji su specifični za ta udruženja koja će biti prosleđena onima kojima je pomoć najpotrebnija u saradnji sa resorom za socijalnu politiku grada.

Ukupna planirana sredstva po ovom konkursu koja će biti na raspolaganju zainteresovanim udruženjima iznose 2 miliona dinara.

U toku prošle godine, podršku iz agrarnog budžeta dobilo je sedam udruženja, a ukupna sredstva koja su izdvojena za tu namenu iznose oko 1,2 miliona dinara.

Nema komentara

Odgovorite