„GIRLS CAMP 2012“ Kragujevac – najbolji projekat u Evropi (FOTO)

- -
0

ravens kgVeoma značajno priznanje za srpski sport Evropska badminton federacija dodelila je u subotu, u Bratislavi, organizatorima projekta „GIRLS CAMP 2012“, održanom u Kragujevcu.

Pomenuta manifestacija proglašena je za „Najbolji projekat godine za žene u badmintonu“ za 2012. godinu u konkurenciji raznih projekata iz ostalih evropskih zemalja.

„GIRLS CAMP“ pod okriljem Badminton Evrope u protekle dve godine u Kragujevcu organizuju Ravens KG i beogradski Klir, uz podršku grada Kragujevca i Badminton saveza Srbije.

Ovaj jedinstveni projekat okuplja najtalentovanije devojčice do 15 godina starosti iz Austrije, Mađarske, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Ove godine će po treći put biti organizovan, tokom avgusta, a broj zemalja učesnica je dodatno obogaćen priključivanjem Češke.

Pored standardnih treninga, za učesnice kampa organizovane su i brojne socijalne aktivnosti, a svi učesnici su istakli srdačnu dobrodošlicu i prijatan boravak u gradu na Lepenici, uz značajan doprinos razvoju ovog olimpijskog sporta u celokupnom regionu jugoistočne Evrope.

GIRLS CAMP 2012_grupna fotografija copy

Pre ceremonije dodele nagrada na gala večeri, projektni  tim je imao zvanični sastanak sa menadžerima za razvoj badmintona u celoj Evropi. U ime BEC sastanku su prisustvovali Gregori Verporten (direktor za razvoj), Džeroen van Dajk (razvojni menadžer), Spela Silvester (asistent za razvoj i događaje) i Ema Mejson (predstavnica radne grupe „Women in badminton“).

Na sastanku su razmatrane mogućnosti za dalji razvoj i potencijalno uključivanje novih zemalja u projekat, mogućnosti za saradnju sa radnom grupom „Women in badminton“, a još jednom su iskazana značajna priznanja za učinjene napore u prethodnom periodu i kvalitetnu organizaciju projekta „GIRLS CAMP“ kao i celokupan razvoj badmintona u Srbiji.

Projektni tim je iskoristio ovu priliku da se prigodnim poklonima zahvali u ime grada Kragujevca i nacionalnog saveza na podršci BEC u realizaciji ovog projekta.

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]

Nema komentara

Odgovorite