Fondacija “Novak Đoković” donirala opremu KC Kragujevac

- -
0

Kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika u borbi protiv koronavirusa, Fondacija “Novak Đoković” je donirala četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata Kliničkom centru Kragujevac u vrednosti od 122.000 evra.

“Jako smo ponosni što smo uspeli da obezbedimo pomoć zdravstvenim centrima u Beogradu, kao i značajnim ustanovama u ostalim delovima naše zemlje gde su takođe bila žarišta. Fokusirali smo se na neophodnosti i trudili da pomoć stigne tamo gde je najpotrebnija. Naši lekari, medicinske sestre i svi zdravstveni radnici su ponos naše zemlјe i svesni smo koliko je energije i napora potrebno da u postojećim, vanrednim uslovima, budu na najvišem nivou. Nadamo se da će donirana oprema biti vaš saveznik u lečenju, i u mnogome olakšati rad zdravstvenim radnicima”, rekla je Emina Potrić, menadžer za prikupljanje donacija Fondacije “Novak Đoković”.

Vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac Predrag Sazdanović zahvalio se na opremi koja je, kako je istakao, neophodna u lečenju u trenutnoj situaciji izazvanoj virusom korona, a i ubuduće.

„Kao izraz zahvalnosti i poverenja građana Srbije, koji se leče u Kliničkom centru Kragujevac, za vreme trajanja epidemije COVID 19, bili smo izuzetno ponosni da primimo donacije građana, privrednika i kompanija iz cele zemlje. Donacije su se ogledale u prijemu medicinskih aparata, sredstava za higijenu, lekova, hrane i svega što je bilo neophodno Kliničkom centru Kragujevac za borbu protiv epidemije. Donacija Fondacije Novak Đoković je jedna od najvećih donacija koju je naša ustanova primila u svojoj istoriji. U ime svih pacijenata i zaposlenih u Kliničkom centru Kragujevac, izražavam ogromnu zahvalnost Fondaciji Novak Đoković na svemu što je uradila za građane Srbije“, istakao je Sazdanović.

U narednim danima Fondacija “Novak Đoković” planira da isporuči neophodnu medicinsku opemu i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još respiratora, CT skener, kliničke monitore, specijalne antibakterijske klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.

Nema komentara

Odgovorite