Fijat ne planira proizvodnju novog modela u Kragujevcu

- -
0

FIAT 500lItalijanski “Fijat” trenutno nema nameru da proizvodi bilo koji novi model u Srbiji, a sledeće godine planira da u kragujevačkoj fabrici proizvede od oko 100.000 vozila “fijat 500 L”, javila je danas Radio-televizije Srbije (RTS).

“Za sada nećemo menjati ništa. “Fijat 500 L” kao okosnica i evropske i svetske prodaje, ostaje broj jedan u Kragujevcu. Planiramo da u 2015. oko 30.000 do 40.0000 tih automobila izvezemo van Evrope, najviše u SAD”, rekao je za RTS Djan Luka iz italijanskog “Fijata”.

Đan Luka je istakao da se čak 67 odsto automobila “fijat 500 L” proizvodi u Kragujevcu i dodao da se “bukvalo, od table lima do montaže automobila, sve radi u fabrici u Srbiji”.
Radi se veliki broj komponenti enterijera, veći deo plastike, samo se motori i menjači uvoze”, rekao je predstavnik italijanske kompanije “Fijat”.

Prema njegovim rečima, prihod od proizvodnje u Srbiji i izvoza bio bi oko milijardu evra, što, je kako je ocenio, sasvim dovoljno ako se uzmu u obzir kolebanja tržišta.

“Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Vladom Srbije koja nam je partner u ovom poslu i bez koje se on ne bi odvijao na ovako efikasan način”, istakao je Đan Luka.

On je to za RTS (rts.rs) rekao na sajmu automobila u Parizu, gde je promovisan model “fijat 500X”, koji će se montirati u Italiji. Taj “krosover” model podseća na “fijat 500 L”, a u suštini je potpuno nov automobil, napominje RTS.

Nema komentara

Odgovorite