Fijat 500L sa sedam sedišta od maja

- -
0

Fiat 500l KragujevacPrototip modela “fijat” 500 L sa sedam sedišta predstavljen premijeru Ivici Dačiću i ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću. Serijska proizvodnja novog modela počinje u maju, istakao ministar finansija.

Premijer Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede posetili su fabriku Fijat automobili Srbija u Kragujevcu, gde im je predstavljen prototip modela Fijat 500L u verziji sa sedam sedišta.

Dačić je izjavio da je fabrika automobila Fijat u Kragujevcu najveći izvoznik iz Srbije i najavio da će u aprilu, tokom posete Rusiji, razgovarati o mogućnostima da se Fijatovi automobili na tom tržištu prodaju bez carine.

“Rusija to nikome nije dozvolila. U aprilu idem u Rusku Federaciju i razgovaraćemo i o tim pitanjima, pored pitanja strateškog partnerstva”, rekao je Dačić posle obilaska fabrike.

Ukazujući da je Srbija vlasnik jedne trećine fabrike, premijer je naglasio da je uspeh Fijata uspeh Srbije. Prema njegovim rečima, ukoliko se bude išlo po planu može se očekivati da Fijat bude najbolji posao u narednim decenijama.

Dinkić je rekao danas da će kompanija Fijat automobili Srbija u Kragujevcu u maju početi serijsku proizvodnju modela 500 L sa sedam sedišta, a prodaja će krenuti na leto.

Dinkić je posle obilaska fabrike rekao da će ova fabrika u Kragujevcu zaposliti još nekoliko stotina novih radnika.

Dinkić je naveo i da se razmišlja o tome da se model 500L, koji je sada skup za sprsko tržiste, ponudi kupcima u našoj zemlji po specijalnim popustima.

On je napomenuo i da će ove godine jedna petina srpskog izvoza ići iz FAS-a, i da je ta kompanija ispunila sve obaveze.

Nema komentara

Odgovorite