FIAT radi u dve smene

- -
1

U kompaniji FIAT Krajsler automobili Srbija juče je, nakon dvodnevne probne, startovala redovna proizvodnja modela „500L“. Zaposleni rade u dve smene, tokom kojih se proizvede uobičajenih 410 automobila.

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je juče novinarima da u prvom radnom danu posle duže pauze nema najava o razgovorima sa menadžerima kompanije koji se iščekuje. On je ranije rekao da je uobičajeno da radnici početkom nove kalendarske godine budu informisani o organizaciji i planovima proizvodnje.

Marković je kazao da je za punu uposlenost i zarade radnika u Kragujevcu važno da fabrika počne da radi novi model ili da se na drugi način uposle svi kapaciteti.

U fabričkom Sindikatu „Nezavisnost“ upozoravaju na sve veći odliv zaposlenih, pre svega stručnjaka iz FCA Srbija u druge kompanije u Kragujevcu i zemlji, gde dobijaju značajno veće zarade. Taj odliv kadrova je takav i toliki, tvrdi poverenik „Nezavisnosti“ Zoran Stanić, da već počinje da ugrožava i kontinuitet proizvodnog procesa.

1 komentar

  1. Odliv ce biti sve veci i javi.pa ne mozete vise da dovodite strane firme i radnicima dajete na kasicicu platu.ove plate sto sto ovi daju ovde onima u Fijatu su ponizavajuce.znate kad bi Italijan radio za ovu platu.nikad.i zato vam sve vise i vise odlaze zaposleni.jos se pitate zasto.

Odgovorite