FIAT 500L stigao u Ameriku

- -
0

fiat 500l amerikaBrod sa prvih 3.000 automobila FIAT 500L za severnoameričko tržište uplovio je danas u luku u Baltimoru u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon istovara prvog dela kontigenta, nastaviće put ka luci u Halifaksu (Kanada), gde treba da stigne sa preostalim vozilima, 26. maja.

Kontigent od 3.000 vozila je prvo vozom stigao iz kragujevačke fabrike do luke u Baru, gde je utovaren na brod. Masovna proizvodnja modela 500L za severnoameričko tržište počela je u martu u Kragujevcu, u najvećoj fabrici automobila u jugoistočnoj Evropi.

Planiranih 3.000 automobila FIAT 500L za Severnu Ameriku opremljeni su potpuno novim motorom 1,4 MultiAir Turbo od 160 KS. Ovaj motor je posebno dizajniran za severno-američko tržište i odlikuje se najvećom specifičnom snagom, najvećom apsolutnom snagom (160 KS) i najvećim obrtnim momentom (250 Nm) u svojoj klasi. Dostupan je sa manuelnim, šestostepenim menjačem ili šestostepenom transmisijom sa duplim kvačilom – po čemu je jedinstven u ovoj klasi motora.

Novi model FIAT 500L Trekking u junu

U junu će u Evropi biti predstavljen i model FIAT 500L Trekking, sportska verzija za ljubitelje aktivnosti na otvorenom. Nova verzija ima izdignuto vešanje za vožnju po neravnom terenu, kao i „Traction+“, FIAT-ov inovativni i inteligentni sistem za kontrolu prednje vuče. M+S gume kao standardna oprema takođe olakšavaju kontrolu pri vožnji po klizavim površinama.

Nema komentara

Odgovorite