Fiat 500L kreće put Amerike

- -
2

fiat za amerikuKompanija Fiat Automobili Srbija počinje izvoz automobila Fiat 500L za Sjedinjene Američke Države, a prvi kontigent od oko 3.000 vozila krenuće iz luke Bar ka luci u Baltimoru. Planirano je da prvi brod sa automobilima za američko tržište u Baltimor stigne oko 23. maja, dok će na obalu Kanade, u Halifaks luku, brod sa vozilima uploviti oko 26. maja.

Proizvodnja i plasman novog modela na tržište Sjedinjenih Američkih Država biće od velikog značaja za ukupni privredni razvoj Srbije, ali i dalji razvoj kompanije, lokalne privrede i ostvarivanje suficita u spoljnotrgovinskoj razmeni. Evropska komisija je ocenila da FAS pozitivno utiče na privredu Srbije, a mi ćemo našim daljim proizvodnim planovima nastojati da i dalje doprinosimo stabilizaciji i oporavku srpske ekonomije, rekao je Antonio Ćezare Ferara, generalni direktor kompanije Fiat Automobili Srbija.

Serijska proizvodnja automobila Fiat 500L za američko tržište počela je u martu.

FAS u ovoj godini planira proizvodnju od 110 do 150 hiljada automobila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svetu uključujući, osim američkog, region Azije i Pacifika. Usled povećanog obima proizvodnje i planova za izvoz, kompanija je u proteklom periodu zaposlila 600 novih radnika i trenutno zapošljava oko 3.000 radnika, kao i više od 1.200 ljudi kod kompanijskih dobavljača/kooperanata.

2 Komentara

Odgovorite