Fiat 500L jeftiniji u Sloveniji nego u Srbiji

- -
5

Fiat 500L, koji se ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu, na tržištu Srbije startuje po ceni od 13.490 evra (po zvaničnom Fiat cenovniku), dok u Sloveniji cene za ovaj model počinju od 12.490 evra (koliko tamo košta 500L 1.4 16v sa Pop opremom).

Pogledajte cenovnik Fiata 500L u Sloveniji i zvaničan cenovnik koj važi u Srbiji.

5 Komentara

  • potpuno se slazem sa tobom!do skorije bile enormne carine jer se stitila domaca auto-industruja,a sad 13000e auto.pa ko koga j… ovde?!

 1. 1000EUR razlika, nije malo :(
  A u najavi su rekli da ce kod nas cena biti niza nego u EU, jos kod nas nema troskova carine koji od prilike i iznose toliko, PDV je maltene isti. Drzava bi trebala da daje neki podsticaj jer je to ipak automobil domace proizvodnje.

 2. Uopste ne shvatam poentu ove vesti?!
  Ako bas napregnete prst i kliknete na link sa cenama u Sloveniji,videcete da je redovna cena 14490e,ali da vazi popust od 2000e,i da je zato cena 12490e!To je naravno,uobicajena praksa u svetu..novi model se uvek prodaje sa odredjenim promo popustom,ili pak,sa nekim jacim paketom opreme po ceni slabije opremljenog.
  Srbija nije ciljno trziste,pogotovo sa prosecnim platama od 300e,vec ozbiljnija,bogatija trzista..
  Ako neko misli da je Fiat dosao u Srbiju da bi siromasnoj sacici Srba obezbedio nov,a pritom jeftin auto,neka stavi prst na celo i ozbiljno se zabrine za svoje mentalno zdravlje!
  Fiat ima svoju racunicu-jeftina radna snaga,drzava im daje podsticaj novcem(koji btw. nema) za svakog radnika i jos x olaksica!
  Mi Italijanima proizvodimo nov auto,a velikodusno kupujemo njihove pregazene krseve koji su jedino dobri za reciklazu!
  Bitno je da nam je nivo svesti nacije na nivou odraslog jednocelijskog organizma,pa se cudimo sto se u Srbiji zivi tako kako se zivi!

Odgovorite