“Fiat 500l” iz Kragujevca – hit u svetu

- -
0

FIAT 500lDirektor “Fiat automobila Srbija” Antonio Ćesare Ferara izjavio je da su prvih 30.000 automobila “fijat 500 L” praktično razgrabljeni i da se ne stiže da se naprave zalihe.
“Dnevno proizvodimo oko 480 vozila, a na parkingu u ovom trenutku imamo tek oko 400 vozila. I taj kontingent automobila već narednog dana kreće put Evrope. Spremamo i automobil sa sedam sedišta. Taj posao ćemo završiti do polovine naredne godine”, istakao je Ferara u intervjuu “Novostima”.

Samo za šest prethodnih meseci, u novoj fabrici u Kragujevcu i kod sedam ključnih kooperanata iz Italije, posao je našlo oko 2.900 radnika, a “Fijat Srbija” je sada spreman da proizvodi vise od 17.000 automobila mesečno, rekao je Ferara.

On je podsetio da je u delu fabrike, poznatijem kao “Karoserija”, montirano oko 320 robota, a u ostalim delovima firme još oko 100.

“Tvrdim da to nemaju druge konkurentske fabrike.Čovek može da pogreši, ali ovi kompjuteri najnovije generacije – nikako. Imamo program koji nam potvrđuje da nam je svaki šraf dobro postavljen. I za to kompjuter izbacuje odgovarajući sertifikat. To prilažemo svakom kupcu – od Amerike do Australije, ako je potrebno”, rekao je on.

Za sada se u Kragujevcu ne odustaje od proizvodnje “punta”. U pitanju je najprodavaniji “Fijatov” automobil koji je doživeo tri verzije i koji je prodat u skoro sedam miliona primeraka.

“Imamo dobar automobil koji je izuzetno tražen na tržištu severne Afrike – u Maroku, Tunisu i Egiptu”, kazao je Ferara i dodao da će “punto” proizvoditi sve dok postoji potražnja.

Nema komentara

Odgovorite