Evropljani naručili više od 38.000 primeraka FIAT 500L

- -
0

FIAT 500lEvropljani su u proteklih pet meseci naručili više od 38.000 primeraka automobila FIAT 500L, saopštila je kompanija Fiat automobili Srbija.

„Skoro polovina narudžbina za 500L je izvan Italije, države u kojoj je u januaru najprodavaniji automobil srednje veličine upravio bio ovaj model C klase“, navodi se u saopštenju, kojim se precizira da je samo za pet meseci naručeno 38.300 vozila.

Ovaj automobil jedini je model sa konstantnim porastom prodaje u svojoj klasi u Evropi, uprkos teškoj situaciji u privredi na ovom kontinentu.

U saopštenju se navodi i da je od ponedjeljka asortiman dopunjen modelima 1,5-litarskog MultiJet II dizelskog motora sa 105 konjskih snaga, kao i 0,9 litarskim benzincem TwinAir Turbo, koji isporučuje istu snagu.

Ocenjuje se da dva nova motora od 105 „konja“, oba tehnički unapređena i sa turbokompresorom, daju odgovor na potrebe široke, raznovrsne klijentele različitih očekivanja, godina i potreba kod svakodnevnog korišćenja automobila.

Kompanija ističe i da je asortiman modela FIAT 500L dopunjen i inovativnim Cyti brake control –  aktivnim sigurnosnim sistemom.

On detektuje vozilo ili prepreku ispred automobila i automatski koči, ukoliko vozač ne uspe blagovremeno da interveniše kako bi izbegao sudar.

Izvor: Agencije

Nema komentara

Odgovorite