Ekipa Ekonomske škole nagrađena na Sajmu virtuelnih preduzeća

- -
0

Ekipa kragujevačke Ekonomske škole osvojila je prvo mesto u kategoriji najbolji reklamni materijal na Republičkom sajmu virtuelnih preduzeća u Čačku.

Sajamsko poslovanje je jedna od aktivnosti učenika predviđena nastavnim planom i programom. Republički sajam virtuelnih preduzeća se organizuje svake druge godine prema kalendaru takmičenja i smotri učenika određenih obrazovnih profila srednjih škola, koji objavljuje Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja.

Organizator sajma ove godine je bila Ekonomska škola iz Čačka. Sajam je održan u periodu od 12 do 14. maja.

Učestvovalo je 25 ekonomskih škola iz Srbije i tri škole iz Ljubljane, Banja Luke i Pljevalja, čime je ovaj sajam dobio međunarodni karakter.

Takmičare je u 10 kategorija ocenjivao stručni žiri u čijem su sastavu bili predstavnici Privredne komore, poslodavaca, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Kragujevcu, Univerziteta Singidunum, kao i predmetni nastavnici.

Ekonomsku školu predstavljalo je virtuelno privredno društvo „Komp Kole“ d.o.o. koje se bavi trgovinom na veliko računarima, računarskom opremom i softverima.

Predmetna nastavnica Jasmina Nešić sa učenicima Irenom Glavonjić, Magdalenom Janićijević i Andrijom Barać, vratila se sa takmičenja sa osvojenim prvim mestom u kategoriji najbolji reklamni materijal.

“Ovakav vid takmičenja omogućava učenicima da unaprede stečena teoretska znanja i praktične kompetencije i da razvijanjem preduzetničkog duha učvršćuju vezu sa privredom. Zato preporučujemo svim školama da u budućem periodu uzmu učešće na ovakvim smotrama tj. sajmovima timskog rada, mladosti i kreativnosti”, kaže Jasmina Nešić.

Nema komentara

Odgovorite