„Džonson kontrol” otvara dve fabrike u Kragujevcu 6. februara

- -
5

Fiat 500l Kragujevac

Američki proizvođač autokomponenti „Džonson kontrol” (Johnson Controls) otvoriće 6.februara u Kragujevcu dve fabrike za proizvodnju sedišta i komponenti za enterijer putničkih automobila, saopšteno je danas iz te kompanije.

U obe fabrike, koje će ta kompanija otvoriti 6. februara, proizvodiće se delovi za novi model automobila „500L” koji se proizvodi u fabrici „Fiat automobili Srbija” u Kragujevcu, navedeno je u saopštenju.

Američki gigant „Džonson kontrol”, koji pokriva 30 odsto svetske proizvodnje automobilskih enterijera, jedan je od četiri glavna kooperanta „Fiat automobili Srbija”.

Ova kompanija ima više od 50 fabrika širom sveta.

Pored „Džonson kontrola”, proizvodne hale imaju i „Sigit”, „Promo magneto”, i „HTL”, izgrađene su na prostoru nekadašnje kasarne „Grošnica”, a u neposrednoj su blizini fabrike „Fiat automobili Srbija”.

U tim dobavljačkim fabrikama, kako je ranije najavljivaljno biće zaposleno ukupno oko 1.000 radnika.

5 Komentara

  1. Dosta bre vise sa polumozgaskim komentarima. Ustani malo iz te fotelje, prestani da kukas, prosetaj do Grosnice pa da vidis sta je napravljeno..

  2. za vasu informaciju,zivim preko puta fabrike u grosnici i vec radim tamo godinu dana.ovde nije poenta u kukanju i ko ce koga da izdrzava vec u pranju novca.ali vi to verovatno ne shvatate jer ko zna gde zivite pa zato i verujete da ce se fabrika otvoriti 6 feb…

  3. Mister je u pravu, kakvo crno otvaranje fabrika, ko zna ko tu pere pare… te fabrike vec godinu i jace snabdevaju fiat, rade punom parom, ovo je samo maska za ne upucene!!!

Odgovorite