Dva nova dečija igrališta u Kragujevcu

- -
0

Mališani u Kragujevcu dobili su dva nova igrališta i to u parku ispred Doma sindikata i u naselju Aerodrom. Novi prostori za igru na otvorenom sadrže bezbednosnu podlogu, klackalice, ljuljaške, penjalice, tobogan, kreativne elemente i klupice za odmor, a popločan je i uređen prostor oko igrališta.

Vrednost izgradnje jednog igrališta je 50 hiljada evra, a u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta projekat je realizovao grad Kragujevac sredstvima Evropske unije.

“Izgradnja novih igrališta predstavlja nastavak aktivnosti kojima želimo da stvorimo lepše uslove za život naših sugrađana, a posebno najmlađih. Posebna pažnja u planiranju budžeta za narednu godinu biće posvećena uređenju i ostalih naselja”, rekao je za zvaničan sajt Gradske uprave član veća zadužen za lokalnu samoupravu Vitomir Nedeljković.

Inače, privodi se kraju i prva faza radova na rekonstrukciji i obnovi 200 igrališta na teritoriji grada Kragujevca za koju je iz budžeta za ovu godinu izdvojeno pet miliona dinara. Radnici preduzeća “Šumadija DES” su u protekla tri meseca farbali dotrajale elemente, a neki od oštećenih su zamenjeni.

Kako je navedeno na sajtu Gradske uprave, imajući u vidu da Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta predviđa nove standarde za izgled i bezbednost, u naredne tri godine otpočeće se i sa drugom fazom uređenja koja je zahtevnija i podrazumeva meke podloge, prirodne materijale i elemente za razvijanje kreativnosti i motorike mališana.

Nema komentara

Odgovorite