DS: Budžet grada za narednu godinu – bez projektnih aktivnosti

- -
0

jovana jovanovicPredlog budžeta grada Kragujevca za 2015. godinu bio je tema i konferencije za novinare Odborničke grupe Demokratske stranke, koja smatra da je predloženi budžet nerealan, netačan i precenjen za 30 posto.

Predlagač, prema rečima Jovane Jovanović predsednika te odoborničke grupe, nije dao jasno obrazloženje zašto su prihodi i rashodi na nerealnim osnovama i u nerealnim okvirima.

– Iako predlagač tvrdi da je budžet programskog karaktera, programskih aktivnosti gotovo da nema. Postoji samo kategorija specijalizovanih usluga, iz kojih se jasno ne vidi gde će otići ta sredstva. Vladajuća većina okupljena oko Srpske napredne stranke, ne bori se ni za oblast kulture, ni za visoko obrazovanje, ni za poljoprivredu, a ni za profesionalni sport, tako da ovakav budžet nije u interesu građana – kazala je Jovana Jovanović.

Odobornički klub Demokratske stranke zamera članovima Gradskog veća što se nisu oglasili i pojasnili kako će ovakav predlog budžeta uticati na funkcionisanje resora koje vode. Čak i ako članovi Gradskog veća nemaju uticaj na planiranje budžeta, to ih, smatraju odbornici Demokratske stranke, ne amnestira od odgovornosti.

Nema komentara

Odgovorite