Drugačija priča o sluhu u Kragujevcu

- -
0

U okviru kampanje Drugačija priča o sluhu koju realizuje preduzeće Alfa doo uz pokroviteljstvo grada Kragujevca tokom čitave nedelje u javnim preduzećima obavljaće se pregledi sluha zaposlenih. Juče su predstavnici ovog beogradskog preduzeća i grada posetili zaposlene u JKP “Čistoća”.

Projektom “Drugačija priča o sluhu” nastavlja se četvorogodišnju uspešnu saradnju sa gradom Kragujevcem u nameri da se pomogne ljudima koji imaju problem sa sluhom, da sa sa njima razgovara, da se informišu i posavetuju.

Pregledi će se, do kraja nedelje, obavljati još u preduzećima Zelenilo, Gradska groblja i Gradska saobraćajna agencija. Pprojekat se istovremeno realizuje u još pet gradova u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Čačku.

“Kao lokalna samouprava na ovaj način izražavamo jasan stav i nameru da istrajemo u implementaciji lokalne strategije kako primarne zdravstvene zaštite tako i socijalne zaštite. Ovo je projekat koji apsolutno neguje preventivni princip i podizanje svesti o značaju pravovremenog utvrđivanja poremećaja sluha” istakla je Marija Đorđević, načelnica Odeljenja za zdravstvenu zaštitu.

Projektom su obuhvaćena radno angažovana lica koja su u značajnoj meri izložena uticaju buke. Za ispitanike će biti organizovane radionice i obuka. Registrovani učesnici sa većim oštećenjem sluha, koji nisu u mogućnosti da preko republičkog fonda obezbede slušni aparat, mogu, u zavisnosti od stepena oštećenja sluha, da dobiju aparat. U okviru projekta biće podeljeno 40 slušnih aparata.

Nema komentara

Odgovorite