Dragica Nikolić: Igralište važnije od kandidature mog supruga

- -
1

Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije, nije htela danas u Kragujevcu da odgovara na pitanja novinara o predstojećem predsedničkim izborima, rekaši da “ima važnijih stvari od pitanja kandidature njenog supruga Tomislava Nikolića, a među njima je i izgradnja igrališta”. Ona je danas obišla radove na izgradnji Kreativnog Velikog parka. Reč je o projektu koji se u okviru međunarodnog projekta Human cities i Beogradske nedelje dizajna na inicijativu Fondacije Dragice Nikolić realizuje u Kragujevcu.

park Dragica Nikolić

U parku nije bio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Radovi na projektu “Kreativni park Kragujevca” trebalo je da budu završeni do kraja avgusta prošle godine. Kašnjenje je obrazloženo time da je preuređeno umesto planiranih 1.000, čak deset puta više kvadratnih metara postojećeg parka.

Park je rađen po projektu Aleksandra Vuje, profesora Arhitektonskog fakulteta beogradskog Univerziteta.

“Uređenje ovog dela parka privedeno je kraju, ali na gradu ostaje da, u drugim oblicima saradnje, sa građanima i preko konkursnih projekata razmisli o inicijativi da se srede ostali delovi parka u Kragujevcu”, objasnio je profesor Vuja.

Sa delegacijom Fondacije, Kreativni park obišli su i učesnici Međunarodne kreativne konferencije Human Cities Sharing Cloud, predstavnici 11 evropskih gradova. Kreativni Veliki park Kragujevca treće je uređeno igralište, a deo je kampanje “Sto kreativnih igrališta u Srbiji“ Beogradske nedelje dizajna.

1 komentar

Odgovorite