Doneta odluka o postavljenju novih načelnika

- -
0

Članovi Gradskog veća prihvatili su danas predlog Komisije za izbor kandidata za načelnike dve nove Gradske uprave, i doneli Odluku o postavljenju Zlatka Milića, diplomiranog pravnika, za načelnika Gradske uprave za poslove lokalne samouprave i opšte uprave i Jasne Milojević, diplomiranog ekonomiste, za načelnika Gradske uprave za budžet i poreske prihode.

”Procedura je sprovedena, Komisija je jednoglasno izabrala oba kandidata za obe uprave. Time je prvo izvšena racionalizacija a drugo, mislim da ćemo malo lakše da radimo, neće biti tako komplikovana procedura. Veći broj uprava znači i više saglasnosti, kontakte i odnose među ljudima koji mogu biti ovakvi ili onakvi, onda imate problem”, rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović. On dodaje da nova organizacija, koja podrazumeva i početak obavljanja funkcije dva nova načelnika od 1.januara 2013.godine, znači da će se sve voditi sa jednog nivoa, jer će praktično sve bivše uprave biti drugačije postavljene. ”Sve će biti utegnuto i imaćemo manje problema a imali smo ih. Vreme je bilo nepotrebno dugo za neke procedure a sada će biti drugačije. Ovo je sada početak, reći ću uslovno, utezanja nekih stvari, koje do sada nisu bile takve u radu uprava a to znači i drugačiji odnos unutar uprava ali i drugačiji odnos prema građanstvu”, zaključio je Stevanović.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog kandidata za gradskog javnog pravobranioca, zbog isteka mandata, i uputili ga u skupštinsku proceduru. Predloženi kandidat je Gordana Jevtović, diplomirani pravnika koja je i do sada obavljala tu funkciju. Na današnjoj sednici prihvaćen je i zaključak o pokretanju inicijative za izradu plana detaljne regulacije naselja ”Aerodrom”. Reč je o bloku koji je oivičen ulicama-Atinska, Grada karare, Vladimira Rolovića i Svetogorska. Usvojen je i program realizacije obeležavanja Novogodišnjih i Božićnih praznika. Odlukom Gradskog veća i ovog puta, povodom predstojećih Božićnih praznika biće nabavljeno 2000 paketića koji će preko Šumadijske eparhije biti uručeni mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

Nema komentara

Odgovorite