Donet Akt o primeni propisa iz oblasti taksi prevoza

- -
2

Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove, Sektor za inspekcijske poslove i komunalnu policiju donela je Akt o primeni propisa iz oblasti taksi prevoza, a radi objašnjena i savetodavne podrške taksi prevoznicima. Ovim dokumentom koji se odnosi na primenu zakona i propisa grada Кragujevca iz oblasti taksi prevoza definiše se šta u taksi vozilu mora da se nalazi tokom obavljanja taksi prevoza.

Na osnovu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i gradske Odluke o taksi prevozu, uslugu prevoza na teritoriji grada Кragujevca taksi prevoznik može da obavlja samo na osnovu važećeg odobrenja izdatog od strane Gradske uprave za privredu. Fotokopija odobrenja ili odobrenje u elektronskom obliku, pored važeće taksi dozvole za vozilo i potvrde o baždarenom taksimetru neki su od dokumenata, koji za vreme obavljanja taksi prevoza svako vozilo mora da ima. Na vidno istaknutom mestu u taksi vozilu u toku obavljanja taksi prevoza mora da se nalazi cenovnik utvrđen od strane Gradskog veća, važeća taksi dozvola za vozača kao i broj telefona na koji građani mogu da prijave pritužbe za pruženu taksi uslugu.

2 Komentara

  1. PITAM . DA LI MOZE DA SE IZVADI TAXI DOZVOLA ZA VOZACA SA UGOVOROM O DOPUNSKOJ DELATNOSTI A VEC JE IMAO TAXI DOZVOLU NA OSNOVU TOG UGOVORA.VOZAC POSEDUJE LEKARSKO UVERENJE I CERTIFIKAT ZA TAXI VOZACA KAO I STARU DOZVOLU.UNAPRED ZAHVALAN SLAVOLJUB P.

Odgovorite