Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije

- -
5

Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije u organizaciji udruženja građana “300 Kragujevčana” održaće se u subotu 13. januara od 10:30 u samoj školi.

“300 Kragujevčana” već je obezbedilo donatore za doručak za 500 ljudi. Ukoliko ima zainteresovanih pekara, restorana, diskonta pića koji žele da se uključe neka nas kontaktiraju preko stranice.
Cilj je da sve uplate ostanu školi.

Kotizacija je:
– 500 + dinara za đake i studente i plaća se na licu mesta
– 1000 + dinara za sva ostala fizička lica i plaća se na licu mesta
– 5000 i više za pravna lica koja će dobiti zahvalnicu udruženja (uplata na namenski račun škole koji će biti otvoren u ponedeljak – članovi udruženja dostaviće popunjene uplatnice svim zainteresovanim pravnim licima)

Širite poziv!

https://www.facebook.com/events/176335712962468/

5 Komentara

  1. Strasno, to je obaveza ministarstva, malo se nakrali, I sada traze od naroda pare. Sramota, gde je sada drzave da izadje u susret … Samo napredno, samo jako, dajte pare lopovima …

  2. Na sajtu Zavoda za zaštitu spomenika kulture piše : Zgrada Gimnazije u Kragujevcu, utvrđena je za kulturno dobro-spomenik kulture1970.godine, a kategorisana kao dobro od velikog značaja 07.04. 1979.godine Sl.gl. SRS broj 14/79. Ako je tako za takav objekat je nadležna država i prvo ministar kulture pa tek posle njega ministar prosvete !!! Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac se nije ni oglasio niti dao svoj stav kako obnoviti uništeno i na njihovom sajtu gore svećice kao lestitka za novu godinu, i nema apela niti postavljenog javnog hitnog dopisa upućenog ministarstvu za vanredno finansiranje sanacije štete . Podrška građana je uvek prilika da se vidi koliko volimo naš grad i to je za pohvalu, ali je država odmah mogla iz budžeta za kulturu po osnovu vanrednih postupanja prema objektima koji su zaštićeni i stradali već da izdvoji celu sumu za sanaciju štete. Naravno gradonačelnik je taj koji je to trebao da učini na predlog direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ali je jasno da ni jedan ni drugi nisu dorasli svojim funkcijama, da shvate kako se u ovoj situaciji postupa, već mole i prose od građana Kragujevca za pare za obnovu, od građana koji ionako teško žive. Za ovu situaciju bi svaki sposoban gradonačelnik odavno smenio nesposobne direktore, ali to nije slučaj čak ni u ovom ekstremnom slučaju, gde umesto da ide u Beograd i čeka ispred kancelarije ministra kulture za novac za vanrednu sanaciju , naš vrli gradonačelnik svoju funkciju koristi da zove privrednike na mobu za donacije, jer mu izgleda kvari rejting odlazak za Beograd i traženje para od države, iako država ima obavezu da u celokupnom iznosu finansira obnovu spomenika kulture u ovom slučaju obnovu zgrade Gimnazije !!!

  3. Na prvom mestu se trazi uvidjaj i odsteta od osiguranja. Nije moguce da javna ustanova nije osigurana: pitanje je samo na koju sumu. Onda dolazi sve ostalo sto je Nesa nabrojao. I to ce sigurno direktor Gimnazje i da uradi. I sigurno ce dobiti novac i od osiguranja i od Ministarstva. Ali narod je ovca za sisanje. ne moze se uci u trag kad novca ima vise kao i sto treba da se neki ugrade u raspisani tender.

  4. Da postoji pravna drzava to bi tako i bilo, doduse ne bi Gimnazija ni gorela da se postuju pravo i zakoni. Piroman bi bio u zatvoru, ne bi se setao slobodan i namirivao svoje dugove sa direktorom Gimnazije paljenjem skole. Interesantna je ta poslovna saradnja direktora i kriminalca! I naravno da je neka beogradska skola u pitanju a da je u statusu kao nasa Gimnazija niko tu nikoga ne bi morao da juri i moli, odmah bi se pojavili svi koji su za to zaduzeni i para bi bilo. Ovako se organizuju grupe da se prikupi milostinja. Vreme ce pokazati da li ce iz imovine ovog kriminalca biti nadoknadjena steta!

  5. Zasto nisu uputili javni apel bivsim ucenicima i ostalim gradjanima pre ovog dogadjaja? Svi bi se odazvali, imamo uspesne ljude sirom sveta pa iz tog.fonda renovirati salu i opremiti kantinu. Onda bi se skola izdrzavala iz sopstvenih sredstava, mozda bi radili ucenici za dzeparac i tako bi se zatvorio krug, svi bi bili zadovoljni i ponosni. Pitajte Bidzu, jos je ziv kako se vodi skola!! Ovako, necu da dam ni dinar, iako smatram da je Gimnazija kultna ustanova u Kragujevcu!!.Niste nas pitali ni kada ste sklapali kojekakve ugovore, izdavali, imali posla sa kojekavim problematicnim ljudima pa ne vidim sto bih sada ucestvovala u ovoj akciji.

Odgovorite