Dogovor sa legalnim udruženjem pijačnih prodavaca

- -
0

Gradske trzniceU znak dobro volje, kao izraz humanosti u uslovima ekonomske krize, rukovodstvo JKP “Gradske tržnice” donelo je odluku da sasluša i pojedinačne zahteve prodavaca , pa čak i njihovih nelegalnih udruženja, premda se to kosi sa njihovim stavom da o uslovima rada i cenama zakupa tezgi na kragujevčkim pijacama isključivo komunicira sa legalnim i legitimnim predstavnicima pijačnih prodavaca, napominjući da to ne predstavlja vid popuštanja pred ucenama. Naime, ucene prodavaca, kao i medijsku pažnju, koju je privukao ovaj događaj, rukovodstvo JKP “Gradske tržnice” vidi kao priliku da upozna javnost sa svojim stavovima.

Rukovodstvo JKP “Gradske tržnice” napominje da su cene zakupa tezgi na kragujevačkoj “Šarenoj” pijaci višestruko puta manje od cena na drugim pijacama u drugim gradovima, pa čak i u onima, koji su iza Kragujevca po ekonomskoj snazi, poput Niša ili Pančeva. Cene zakupa tezgi u pomenutim gradovima dostižu iznose od 12.000,00 do više stotina hiljada dinara, premda su uslovi rada gori nego u Kragujevcu.

JKP “Gradske tržnice” će i dalje poštovati sporazume postignute sa legalnim Udrženjem pijačnih prodavaca “Šumadija” , kao i dogovor o, u nekoliko navrata odlaganom, povećanju cena zakupa u 2013. godini od 5, 5 odsto, što bi na mesečnom nivou ukupno iznosilo 12.660,00 dinara po tezgi na “Šarenoj” pijaci u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite