Dodeljene nagrade za najlepša dvorišta

- -
0

najlepsa dvorista z petrovicU okviru manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ koja se održava već osmu godinu zaredom, u organizaciji Gradske turističke organizacije Kragujevac, JKP Zelenilo, Odeljenja za poljoprivredu uz podršku grada Kragujevca, u Svečanom salonu Zgrade grada dodeljene su nagrade i priznanja za najlepše uređena dvorišta.

Nagrade su dodeljene pobednicima u četiri kategorije, za najlepše dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj. Ove godine učestvovala su 84 domaćinstva iz 17 sela sa područja Kragujevca. Članovi žirija koji su činili predstavnici JKP Zelenilo, Odeljenja za poljoprivredu i GTO Kragujevac nagradili su 12 domaćinstava, po tri za svaku kategoriju.

Prva i druga nagrada za najlepše dvorište otišla je u Vlakču, Nenadu Aleksijeviću, odnosno Ratku Jovanoviću, dok je treće mesto pripalo Biljani Perić iz Masloševa.

Za najlepše park dvorište proglašeno je dvorište Lidije Lazić iz Stragara, druga nagrada dodeljena je domaćinstvu Rade i Dareta Žižarkovića u Grošnici, a treća domaćinstvu Milosava Vučkovića iz Vlakče.

Titulu najlepše etno dvorište osvojilo je dvorište Andrije Živkovića iz Poskurica, drugo mesto pripalo je domaćinstvu Milomira Cicća iz Stragara, a treće Jeleni Lazarević iz Čumića. Nagradu za najlepši detalj dobilo je dvorište Ljiljane Stevanović u selu Ugljarevac, drugo mesto osvojio je detalj Vesne Ognjenović iz Cerovca, a treće Svetlana Đurić iz Stragara.

Nagrade i priznanja dobitnicima uručila je Snežana Milisavljević, direktorka GTO Kragujevac i predstavnici ovogodišnjih sponzora, a obezbedili su ih Grad Kragujevac, JKP Zelenilo, preduzeće Šumadija sajam, vinarija Vinex, stovarište pića San Marco i restorani Biblioteka kod Milutina i Bosna.

Dodeli priznanja prisustvovali su Mladen Filipović, pomoćnik gradonačelnika za upravljanje projektima i lokalni ekonomski razvoj i Zoran Kuzmanović, sekretar Sekretarijata za privredu, sport i sportsku infrastrukturu, a nagrađene i goste, u ime grada Kragujevca pozdravila je Snežana Živanović Katić.

Gradska turistička organizacija Kragujevac je za manifestaciju „Dani otvorenih dvorišta“ , 2011. godine, dobila nagradu za najbolju i najuspešniju  „Novu regionalnu manifestaciju“ u Privrednoj komori Srbije, dok je prošle, 2012. godine, film o ovoj manifestaciji dobio treću nagradu u kategoriji najboljih promotivnih filmova.

najlepsa dvorista nagradjeni

FOTO: Z. Petrović (GTO Kragujevac)

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite