Dobri rezultati „Zelenila“ u 2012.

- -
0

jkp zeleniloJavno komunalno preduzeće “Zelenilo“ ovu godinu završava sa prihodom od 94 miliona dinara, što je za preko trinaest miliona više nego u 2011.godini.

Tokom 2012. godine, „Zelenilo“ je održavalo 176 hektara zelenih površina, 50 kilometara drvoreda, 20 km žive ograde i izvršilo sadnju oko 100.000 komada cvetne rasade i 450 komada drvorednih sadnica – rekla je Ljiljana Tirnanić, direktorka „Zelenila“, na današnjoj konferenciji u ovom preduzeću, na kojoj su sumirani rezultati tekuće godine i predstavljeni planovi za narednu.

Ove godine obeleženo je 60 godina postojanja ovog preduzeća, a u saradnji sa Istorijskim arhivom izdata je monografija kojom je predstavljen razvoj ovog preduzeća i istorijat ozelenjavanja grada. Uspešno je organizovan „Sajam hortikulture“ koji je okupio veliki broj izlagača cveća na kojem su pored domaćih izlagale i firme iz Italije i Belgije. Ove godine formiran je projektni biro koji će raditi na izgradnji i projektovanju novih i rekonstrukciji postojećih zelenih površina u gradu. Iako je godina u kojoj je finansijska situacija na ne tako zavidnom nivou, uspeli smo da obnovimo mehanizaciju i nabavimo mašine koje su nam neophodne za izvođenje kako građevinskih radova tako i rada zimske službe, dodala je direktorka.

– U narednu godinu „Zelenilo“ ulazi sa 10 procenata nižim budžetom, te će se verovatno odustati od obnavljanja sadnica drvoreda, ali je u planu moderan garden centar. U njemu će se izrađivati i prodavati sve za uređenje dvorišta, od sadnica do parterne galanterije. Za tu investiciju potrebno je oko 50 miliona dinara koji nisu nedostižan san, već realni i isplativi planovi – rekla je Ljiljana Tirnanić.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite