Do 18. avgusta pojačane kontrole u saobraćaju

- -
0

U zemljama Evropske unije počela je akcija pojačanog nadzora brzine na putevima, koja će trajati do 18. avgusta, a njoj se pridružilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Najavljeno je da će pripadnici Saobraćajne policije Srbije angažovati sve ručne i radare u sistemima video-nadzora, uređaje za merenje brzine u automobilima presretačima, a na auto-putevima biće merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Policajci će posle zaustavljanja vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati korišćenje sigurnosnih pojaseva i proveriti da li je vozač pod uticajem alkohola.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković rekao je da je zbog učestalih saobraćajnih nesreća sa velikim brojem poginulih ovog leta, uvedena i kontrola vozača iz vazduha, odnosno iz helikoptera.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTS rekao da je saobraćajna policija pojačala kontrolu brzine, vezivanja pojaseva, vožnju pod dejstvom alkohola i korišćenje telefona tokom vožnje.

Povećan je broj vozača isključenih pod dejstvom alkohola, broj prekršajnih naloga zbog nevezivanja pojaseva, dostigao je nivo za celu prošlu godinu.

“Činimo sve štomožemo i stalno podsećamo građane na stalni rizik od saobraćajne nesreće. Non -stop apelujemo, ali svaki dan neko nas ne posluša i pogine”, rekao je Milinković.

Nema komentara

Odgovorite