Direktor instituta Yunus Emre u Kragujevcu

- -
0

Aahri Akdogan direktor instituta Yunus Emre u Beogradu, sa saradnicima, posetio je Кragujevac kako bi sa predstavnicima grada razgovarao o uspostavljanju saradnje. Sastanku su prisustvovali Miljan Bjeletić član Gradskog veća za kulturu, Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi, predstavnica Univerziteta Marija Tomović i koordinatorka Кancelarije za mlade Marija Đoković.

Cilj sastanaka je uspostavljanje saradnje u oblasti kulture, edukacije, omladinskih razmena, razmene iskustva kao i primera dobre prakse. Predstavljeni su kako programi i aktivnosti koje Grad već sprovodi u oblasti kulture i edukacije mladih, kao i aktivnosti Univerziteta, tako i programi koje Institut realizuje, kako bi na što bolji način uspostavili saradnju i zajedno realizovali određene aktivnosti koje bi promovisale Grad ali i tursku kulturu.

Institut Yunus Emre u Beogradu deo je Zadužbine Yunus Emre. Osnovni cilj Instituta je predstavljanje turskog jezika, istorije, kulture i umetnosti i na taj način razvijanje prijateljskih odnosa. Institut radi uz podršku Ambasade Republike Turske u Beogradu.  Кako bi ostvarili svoje ciljeve Institut pored učenja turskog jezika, organizuje i kulturno – umetničke aktivnosti i podržava razne naučne radove. Širom sveta ima svoje centre – 56 kulturnih centara u 46 zemalja, koji pored turskog jezika podržavaju i odseke za turski jezik i književnost pri univerzitetima kao i izvođenje nastave turskog jezika pri drugim institucijama. Institut, uz podršku Ambasade Turske organizuje mnoštvo aktivnosti u cilju promocije turske kulture i umetnosti.

Nema komentara

Odgovorite