Deveto Majsko savetovanje

- -
0

majsko savetovanjeU organizaciji Instituta za pravne i društvene nauke Pravnog fakulteta, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, danas je u Rektoratu Univeziteta organizovan deveti međunarodni naučni skup pod tradicionalnim nazivom “Majsko savetovanje“ na temu “Uslužno pravo“.

U toku ovog izuzetno značajnog naučnog skupa multidisciplinarnog karaktera, više od 70 autora i koautora iz Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Srbije predstavlja ukupno 60 referata u jednoj od 12 oblasti: Načelna razmatranja o uslugama, Prometno – poslovne usluge, Finansijske usluge, Turizam, Sport i zabava. Na skupu se govori o Uslugama od opšteg interesa, Intelektualnoj svojini i uslugama, Zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Upravi, Obrazovanju, Zaštiti prava korisnika usluga.

Ovakva savetovanja znače afirmaciju pravne misli, prava i zakonitosti. “Majsko savetovanje” je veliki događaj za Pravni fakultet u Kragujevcu, ali i pozicioniranje Pravnog fakulteta na naučnoj mapi. Sve to doprinosi i razvoju grada, pa je to jedan od razloga što je ovaj skup uvršćen u program Majskih svečanosti,  kazao je Dr Miodrag Mićović.

Nema komentara

Odgovorite