Delez zatvara sve četiri radnje u Kragujevcu, uz 102 otkaza

- -
0

Kompanija Delez (Delhaize) Srbija saopštila je u ponedeljak da će zatvoriti sve četiri radnje trgovinskog preduzeća “Srbija” u Kragujevcu, čiji je jedini vlasnik, i da će 102 radnika biti proglašena tehnološkim viškom i dobiti zakonom utvrdjene otpremnine.

“Delez je dobio od Nacionalne službe za zapošljavanje pozitivan stav o programu za proglašenje tehnološkog viška zaposlenih u TP ‘Srbija'”, navodi se u saopštenju povodom štrajka zaposlenih u “Srbiji”.

Dodaje se da nije na snazi Kolektivni ugovor iz 2003. godine, na koji se pozivaju štrajkači.

Kompanija Delez je podsetila radnike “Srbije” da je od kraja jula 2011. godine, kada je preuzela “Srbiju”, redovno izmirivala svoje obaveze prema zaposlenima, ali da je, nakon detaljne analize, doneta odluka da se zatvore sve četiri radnje tog trgovinskog preduzeća.

Radnici “Srbije” su nezadovoljni što im je ponudjena otpremnina od 70 evra po godini straža i traže isplatu od 300 evra po godini. Zatvaranje radnji tog preduzeća najavljeno je za 14. decembar.

Preduzeće “Srbija” je posle privatizacije trgovinskog lanca “Maksi” ušlo u sastav belgijskog “Deleza”. Pre privatizacije, 2007. godine, zapošljavalo je oko 400 radnika.

IZVOR: Beta

Nema komentara

Odgovorite