Delegacija Kragujevca posetila Pulu

- -
0

fcyvt1ah copy

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u saradnji sa Istarskom razvojnom agencijom, u okviru Projekta NEXT, u Puli je organizovala bilateralne susrete predstavnika Grada Kragujevca i Grada Pule. Saradnja je uspostavljena partnerstvima na zajedničkim EU projektima, a susreti su učesnicima omogućili sagledavanje ciljeva projekta i rezultata na teritorijama koje su uključene, kao i mogućnosti koje nudi IPA Jadranski program.

Delegaciju Grada Kragujevca činili su Radomir Nikolić, gradonačelnik, Igor Mitrović član Gradskog veća za finansije i imovinu, Vladimir Maksimović član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj, Damjan Srejić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Nenad Popović, direktor REDASP, Milica Čukarić, savetnik u odeljenju za razvoj MSPP sektora u REDASP i Marijana Božić, savetnik za razvoj ljudskih resursa u REDASP.

Pored prijema kod gradonačelnika Pule, Borisa Miletića, kome je prisustvovao i istarski župan Valter Flego, poseta je uključila i obilazak Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, Centara za istraživanje materijala Istarske županije METRIS i Tehnološkog inkubatora, kao i Fakulteta ekonomije i turizma „Dr Mijo Mirković“.

Bilateralni susreti pružili su mogućnost razmatranja institucionalnih i ekonomskih potencijala i povezivanja na kulturnom i privrednom nivou. Takođe, na sastancima su razmatrani mehanizmi za podršku i dalji razvoj, kao i transfer značajnih iskustava u oblasti tehnologija i inovacija, stimulisanjem potencijalnih učesnika i poboljšanjem uslova za otvaranje novih partnerstava za buduće razvojne programe.

S obzirom na to da je ovo bio drugi susret gradonačelnika Kragujevca i Pule, jasni su potencijali za uspostavljanjem stabilnih diplomatskih odnosa i dugoročne privredne saradnje dva grada.

Nema komentara

Odgovorite