Dejanović: Kragujevcu više od 30 miliona za mere populacione politike

- -
5

U okviru današnje posete Kragujevcu ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavica Đukić Dejanović sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem i zamenikom gradonačelnika Ivicom Momčilovićem obišla je radove koji se izvode u vrtiću “Bambi“.

Rekonstrukcija samog objekta kao i opremanje centralizovane kuhinje koja će svakodnevno snabdevati obrocima mališane koji borave u vrtićima i školskim ustanovama, izvodi se u sklopu projektnih aktivnosti Ministarstva.

“Kragujevac je, uz Aranđelovac, Knić i Raču, napravio jedan od najboljih projekata koji je imao tendenciju da popravi uslove u predškolskim ustanovama, pre svega kuhinjama, i vodoinstalacijama u objektima. Šumadijski okrug je dobio oko 63 miliona dinara bespovratnih sredstava za realizaciju određenih mera demografske politike, ali je Kragujevac kao sredina sa najvećim potrebama dobio oko 32 miliona dinara”, rekla je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Sredstvima nadležnog ministarstva biće opremljena i kuhinja obdaništa “Kolibri“ takođe po HACCP standardu. Ove dve savremene centralne kuhinje imaće kapacitet od 5000 obroka dnevno. Deo novca usmeren je na rekontrukciju dečijeg odmarališta na Kopaoniku, kao i za nabavku vozila i dela opreme za patronažnu službu kragujevačkog Doma zdravlja. Shodno uslovima konkursa, za ove namene iz budžeta Grada izdvojeno je 7,6 miliona dinara.

“Mi nismo imali gradnju novih ustanova ali je mnogo sredstava uloženo u obrazovni sistem kroz projekte koje radimo ili iz budžeta grada Kragujevca ili sredstvima Vlade Republike Srbije. Odavno smo rekli da su nam prioritet deca, pa su projekti kojima smo konkurisali kod Ministarstva bili idealna prilika za ovakvu namenu”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Kragujevac je u ovom programu učestvovao sa još tri opštine, Aranđelovcem, Knićom i Račom, a ukupan iznos dobijenih sredstava iznosi oko 63 miliona dinara.

Inače, tokom dana organizovan je i sastanak u zgradi Gradske upave gde je ministarka Đukić Dejanović sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem,zamenikom gradonačelnika Ivicom Momčilovićem, načelnikom Šumadijskog upravnog okruga Biljanom Ilić Stošić, i predstavnicima opština Šumadijskog okruga razgovarala o adaptaciji i sanaciji objekata predškolskih ustanova i igrališta.

5 Komentara

  1. sve je to lepo i napredno a ko ce da radja i izdrzava decu kada majke dobijaju otkaz po povratku sa porodiljskog

  2. Zena koja je svojim lizanjem sa SPS i JUL upropastila sve cega se takla. Zena koja je svojim angazmanom u KBC – korupcijom, nepotizmom direktno oterala stotine Kragujevcana. Zena koja je pravila privatnu prciju od KBC, upropastila Medicinski fakultet, licno se obogatila sada prica o populacionoj politici. Sta ce drugo, nego k**** o postenju!

  3. Sto ne objavite komentar?!?!? Kakva je to fora, samo lepo o ministirma i pokojnicima! Zena je djubre samo tako!

  4. Neka gospodja prvo licnim primerom pokaze da ima perspektive u Srbiji i Kragujevcu! Neka joj se sin sa porodicom vrati iz Portugalije, zivi ovde da oseti sve blagodeti njene politike.U suprotnom sve je isuvise licemerno ( da ne upotrebim neku drugu rec) !

Odgovorite